SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
14.07.2017

Dodjela priznanja za počasnog građanina

Dodjela priznanja za počasnog građanina

Sukladno odluci Gradskog vijeća iz travnja 2017. godine, danas je Damiru Petraviću  gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio priznanje za počasnog građanina Svete Nedelje.
 Na svečanom primanju u Gradskoj vijećnici su ga dočekali gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenica Marija Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, kao i mnogobrojni vijećnici i drugi uzvanici. 
Predsjednik Gradskog vijeća je prije svega zahvalio gospodinu Petraviću na njegovom radu te mu zaželio dobrodošlicu. 
Damir Petravić je u kratkom govoru naglasio kako je počeo izučavati povijest vlastite porodice u čast djedu i baki koji su rođeni Strmčani. Oni su ga kroz svoje priče iz mladosti inspirirali da izučava rodoslovlje svih prezimena koje je iz istih priča zapamtio. Petravić je izjavio kako čovjek umire dva puta- prvi put kad fizički umre, a drugi kad ga nitko ne prepoznaje na slikama. Svojim radom nije htio da se obični ljudi, koji nisu imali velika dostignuća zaborave jer da njih nije bilo, ne bi bilo ni današnjih stanovnika Svete Nedelje. U početku je krenuo izučavati vlastitu obitelj, nakon čega je primijetio povezanost s mnogobrojnim obiteljima te je tijekom pet godina zapisivao sva imena i prezimena. Tako se i rodila ideja da pomogne izučava rodoslovlje i drugima.