SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
30.07.2017

Obraćanje gradonačelnika Daria Zurovca

Obraćanje  gradonačelnika Daria Zurovca
Drage sugrađanke i sugrađani,

U četvrtak sam sa svojim zamjenicima (Davorom Nađijem i Marijom Hršak) održao sastanak s direktorom Samoborčeka vezano uz javni prijevoz na području Svete Nedelje, ali i prema Zagrebu i Samoboru. To je bio samo jedan takav sastanak od mnogih koji će slijediti kako bi omogućili bolji i jeftiniji javni prijevoz za naše sugrađane. Direktor Samoborčeka je načelno izrazio spremnost da nam izađe u susret i da zajedno unaprijedimo javni prijevoz u našem gradu. Na sljedećim sastancima kroz koje ćemo definirati konkretnije promjene će nam se pridružiti i predstavnici Autoturista što sada nije bilo nužno s obzirom da su u komunikaciji sa Samoborčekom.

Osim toga, već ranije smo bili i na sastanku sa ZET-om čija je direktorica izrazila spremnost da ZET postane prijevoznik na našem području, ali pod uvjetom da grad Sveta Nedelja osigura da poslovanje na području našeg grada ZET-u ne izazove gubitke. Također, napomenuli su da postoje pravna ograničenja koja bi taj potez potencijalno mogla otežati.

Nadalje, krenuli smo prema još nekim prijevoznicima s upitima jesu li zainteresirani za obavljanje usluge javnog prijevoza na području grada Svete Nedelje čime otvaramo i dodatne opcije za rješavanje problema.

Međutim, naglasio bih da s obzirom da se radi o prometovanju autobusa javnog prijevoza po lokalnim, županijskim i međužupanijskim linijama, osim grada Svete Nedelje i prijevoznika, tu su još uključene i Zagrebačka županija, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatska gospodarska komora što rješavanje problema čini kompleksnim. Sa svim navedenim stranama smo u komunikaciji pa molimo sve vas naše sugrađane za strpljenje dok ne nađemo optimalno rješenje o čemu ćete biti pravovremeno obavješteni.

Vaš gradonačelnik,
Dario Zurovec