SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
18.09.2017

Zagrebačka županije dodjeljuje gradovima, općinama, udruženjima obrtnika 200.000 kuna za organiziranje manifestacija

Za gradove i općine, komore, udruženja obrtnika i turističke zajednice sa svog područja, Zagrebačka županija je osigurala 200.000 kuna za sufinanciranje organiziranja manifestacija u vezi s poduzetništvom. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. prosinca 2017. godine.

Unutar Natječaja dodjeljuju se dvije vrste potpora i to za sufinanciranje organiziranja manifestacija na području Zagrebačke županije i za organiziranje zajedničkog nastupa poduzetnika Zagrebačke županije na manifestacijama. Zajedničkim nastupom smatra se nastup tri ili više gospodarska subjekta s područja Zagrebačke županije, koji nisu vlasnički povezani. 
Sredstva za obje vrste potpora mogu iznositi do 75% prihvatljivih troškova, a najviše do 50.000 kuna za komore, udruženja obrtnika i turističke zajednice. Jedinice lokalne samouprave ostvaruju jednak maksimalni iznos potpore od 50.000 kuna, a postotak iznosa vrijednosti projekta u konačnici ovisi o indeksu razvijenosti pojedinog grada i općine.
Manifestacije u vezi s poduzetništvom, u smislu ovog Natječaja, su sajmovi, izložbe, natjecanja i slične manifestacije u vezi s poduzetništvom organizirane s namjerom predstavljanja poduzetnika i udruženja poduzetnika, promocije ili ocjenjivanja njihovih proizvoda i usluga.

Osim navedenog Natječaja, u tijeku je i 200.000 kuna vrijedan natječaj za dodjelu potpora poduzetnicima za nastup na manifestacijama. Sredstva su namijenjena subjektima malog gospodarstva, obrtima, trgovačkim društvima i profitnim ustanovama sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Potpora može iznositi do 50% prihvatljivih troškova, a najviše do 7.500 kuna za nastup na manifestacijama u Hrvatskoj i najviše 25.000 kuna za nastup na manifestacijama u inozemstvu.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da svoje prijave dostave poštom preporučeno na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10001 Zagreb ili osobnom dostavom u Pisarnicu Zagrebačke županije na istoj adresi na 6. katu. Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i obrasci prijave nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr) pod Natječaji, Upravni odjel za gospodarstvo, a više informacija mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije, soba 25, telefon 01/6009-457 i putem elektroničke pošte: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr