SLUŽBENA STRANICA GRADA SVETE NEDELJE
08.11.2017

Otvorenje Centara za posjetitelje

Otvorenje Centara za posjetitelje


7. studenog 2017. svečano je otvoren Centar za posjetitelje Grada Svete Nedelje. Na otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici uključujući zamjenika župana Zagrebačke županije, Hrvoja Frankića, predstavnike Ministarstva turizma, gradonačelnike i načelnike susjednih gradova i općina, ali i gradova prijatelja, kao i ostali uzvanici koji su na mnoge načine povezani sa samim Centrom.

Ruševna zgrada Mitnice, danas je jedna od najljepših svetonedeljskih građevina. Adaptacijom i obnovom postala je Centar za posjetitelje grada Svete Nedelje s uredom Turističke zajednice grada Svete Nedelje u potkrovlju objekta  te suvenirnicom gdje su dostupni proizvodi lokalnih obrtnika.

Projekt rekonstrukcije stare zgrade tzv. „Mitnice" započeo je 2014. godine otkupom zemljišta od privatnih vlasnika te se nastavio kroz postupak prikupljanja potrebne projektne i studijske dokumentacije, te odabira i ugovaranja izvođača radova i stručnog nazora. Radovi su započeti 11. travnja 2016., a završili su 3. srpnja 2017. godine.

 Rekonstrukcijom zgrade u Centar za posjetitelje zadržala se javna namjena iste, te sada postaje centralno mjesto za sve goste Grada Svete Nedelje.  Samim projektom obogaćena je postojeća turistička ponuda Grada i Zagrebačke županije. Unutar Centra posjetitelje očekuje info pult s interaktivnim stolom gdje će moći vidjeti aktualna događanja u gradu, kartu grada, kartu pješačkih staza, kartu biciklističkih staza, gastro ponudu, kulturno – povijesne znamenitosti itd. Centar ima prostor za pružanje informacija i edukaciju posjetitelja putem multimedijskih sadržaja i izložbeno galerijski prostor opremljen IT tehnologijom, koji je prilagođen osobama s invaliditetom.

Centar za posjetitelje je arhitektonski osmislio Robert Šimetin, a interijer je projektirala Martina Kapuđija. Izvođač radova na Centru bila je Spectar gradnja d.o.o., dok je stručni nadzor nad rekonstrukcijom vršio Bau-tajl inženjering d.o.o.. Ukupna vrijednost radova iznosi 3, 044 453,78 kn, od čega su sredstva iz Zagrebačke županije iznosila 250 000,00 kn te Ministarstva Turizma 600 000,00 kn.