Svetoj Nedelji darovano oko 250.000 metara ² zemlje za razvoj poduzetništva

Ministar državne imovine Goran Marić uručio je gradonačelniku Svete Nedelje Dariju Zurovcu, uz prisutstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović darovnicu kojom je Sveta Nedelja postala vlasnik 25 hektara državnog zemljišta u Kerestincu. Vrijednost zemljišta iznosi šest i pol milijuna kuna.

Grad Sveta Nedelja sustavno radi na razvijanju poduzetničkih zona, u kojima trenutno posluje oko 1000 poduzetnika, dok se stanovništvo kontinuirano povećava. U četiri gospodarske zone smjestile su se brojne uspješne tvrtke pa će i darovano zemljište biti iskorišteno u svrhu daljnjeg gospodarskog razvoja.

Kako je istaknula predsjednica Grabar-Kitarović, osvrnuvši se na jučerašnji posjet tvrtki Mate Rimca u Svetoj Nedelji, ta gospodarska zona sjajan je projekt. „Oni planiraju izgradnju kampusa i zapošljavanje još većeg broja ljudi. To je jedna od tvrtki koja je rijetka u Hrvatskoj, koja radi na dovođenju ljudi iz cijelog svijeta u Hrvatsku i to pozdravljam“, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović, naglasivši ujedno da su inovacije, znanje, iskustvo i tehnologija budućnost modernog društva.

„Vjerujem da će se u toj poslovnoj zoni naći mjesta za mnoge tvrtke koje će raditi upravo na podizanju kvalitete hrvatskog gospodarstva, na otvaranju novih radnih mjesta koja će biti puno bolje plaćena, ali i prenositi ime Hrvatske diljem svijeta, kada je riječ o inovacijama i tehnološkom napretku“, zaključila je Grabar-Kitarović.

„Grad Sveta Nedelja je grad poduzetništva, jako vrijednih ljudi. Vjerujem da će se ovo privesti svrsi onako kako zaslužuje ne samo Grad Sveta Nedelja, nego naravno i cijela Hrvatska. Mišljenja sam da se rad uvijek može ubrzati i da kao političari možemo uvijek raditi više i bolje. Možemo kritizirati državne institucije, ali ovaj put imamo samo pohvalu za rad Ministarstva državne imovine“, istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Kako je dodao, kao društvo zajednički možemo napredovati isključivo sinergijom, a razvoj temeljiti fokusiranjem na gospodarstvo i propulzivne razvojne industrije, poput, primjerice, automobilske industrije. „Vjerujem da će ono što će se na ovom području graditi biti na ponos ne samo Hrvatske, već i puno šire“, rekao je Zurovec.

Prema riječima ministra državne imovine Gorana Marića, ministarstvo je u najkraćem mogućem roku pripremilo dvije odluke od vitalne važnosti za županiju i grad Svetu Nedelju. „Ovo je izvankategorijalna odluka. Sa zadovoljstvom mogu reći da je Grad Sveta Nedjelja ovom odlukom dobio više nego u dosadašnjih 25 godina“, kazao je ministar, pojasnivši i da je suradnja s jedinicama lokalne samouprave iznimno dobra te da je u cilju njezinog usavršavanja i usmjeravanja ministarstvo izmijenilo zakon o državnoj imovini.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite