Izložba – 7. tajanstveno FotOOko

Izložba – 7. tajanstveno FotOOko

7. studenoga 2018. godine u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji održana je izložba fotografija sudionika FotOOka 2018. i dodjela nagrada.

Ovogodišnje teme bile su: Ekipa, Tajanstveno, Ipak se kreće i Najbolja fotografija fotografirana mobitelom, a pobjednik je onaj tko je sakupio najviše lajkova na instagramu. Najbolje fotografije odabrali su fotografi koji su i predavali na ovogodišnjem FotOOku koji se održao u dvorcu Erdödy. FotOOko ove se godine održalo po sedmi puta. U dvorcu Erdödy okupili su se fotografi, zaljubljenici u fotografiju, amatera i profesionalaca svih dobnih skupina iz različitih dijelova Hrvatske. Sve ih je dočekao niz zanimljivosti, susret sa stunt riderima, nekoliko edukativnih predavanja, foto izložba, radionica s radnim zadacima, foto natječaj, Fotookeco za najmlađe, bogata ponuda foto opreme i na kraju susret sa streličarima.

Žiri FotOOkeca sačinjavali su: Katarina Vrančić, Miroslav Šoštarić, Josip Smoljić i Igor Pavlović.

U kategoriji Eppur si muove, prvo mjesto osvojio je Leon Kociper, drugo mjesto David Topić i treće mjesto Bruno Plašč.

U kategoriji Tajanstveno, prvo mjesto osvojio je Leon Kociper, drugo mjesto David Topić i treće mjesto Katarina Skenderović.

U kategoriji Foto-oko, prvo mjesto osvojila je Tea Avdagić, drugo mjesto Lara Frangen i treće mjesto Leon Kociper.

U kategoriji Ekipa, prvo i drugo mjesto osvojio je Leon Kociper, a treće David Topić.

U kategorijama FotOOka, najbolje fotografije odabrali su eminentni fotografi: Iva Lulić, Maja Strgar, Branimir Kralj i Branimir Butković.

Nagradu za prvo mjesto osvojila je Marica Franjić, za drugo mjesto Igor Pavlović a treće mjesto pripalo je Martini Ribarić.

U kategoriji Eppur si muove, nagradu za prvo mjesto osvojio je Siniša Jakopec, drugo mjesto osvojio je Vladimir Ivanišević a treće mjesto pripalo je Marici Franjić.

U kategoriji Tajanstveno, nagradu za prvo mjesto je osvojio Hrvoje Mareković, drugo mjesto osvojila je Marija Šic a treće mjesto pripalo je Igoru Pavloviću.

U kategoriji Ekipa, nagradu za prvo mjesto osvojio je Emanuel Aračić, Boris Štromar za drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Andrei Čaldarević.

Zamjenica gradonačelnika Marija Hršak uručila je posebnu nagradu Leonu Kociperu, kao najuspješnijem sudioniku 7. tajanstvenog FotOOka, s čak devet izloženih fotografija i ukupno pet nagrada te osvojenim jednim trećim mjestom, jednim drugim mjestom i s čak tri osvojena prva mjesta.

Zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić otvorio je izložbu najboljih fotografija 7. tajanstvenog FotOOka.

Druženje se nastavilo uz prigodnu glazbu i domjenak. Cilj FotOOka je promocija fotografije, ali i prirodnih i kulturnih ljepota Hrvatske!