Kutak za zapošljavanje

Kutak za zapošljavanje

U gradu Sveta Nedelja otvoren je KUTAK ZA ZAPOŠLJAVANJE u sklopu europskog projekta JobCollege Sava koje se provodi na području grada Svete Nedelje kao i na području LAG-a SAVA.

 

Cilj projekta je pomoći nezaposlenim osobama na području grada Svete Nedelje da se osnaže, steknu nove vještine i znanja te brže i lakše pronađu posao. Tako u sklopu projekta se provede i radionice pisanja životopisa, molbi za posao itd. Podsjetimo nezaposleni građani grada Svete Nedelje mogli su se prijaviti i za besplatno usavršavanje ili osposobljavanje za ECDL operatera, Knjigovođu, Dadilju, Skladištara (otprema robe) te usavršavanje u stranim jezicima (engleski ili njemački).

 

Kutak za zapošljavanje opremljen je računalom i pisačem, a cilj ovog kutka je omogućiti sugrađanima slabijeg imućnog stanja da u javnom prostoru mogu pregledati oglase za posao, pripremiti dokumentaciju potrebnu za prijavu na posao (životopis, molbu itd.) te je poslati e-mailom ili isprintati.

Opremanje Kutka za zapošljavanje finacirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

Kutak za zapošljavanje nalazi se u prizemlju zgrade Gradske uprave Grada Svete Nedelje, trg Ante Starčevića 5, Sveta Nedelja, a moguće ga je koristiti svaki radni dan u sljedećim terminima:

 

Ponedjeljkom od 9:00 do 18:30

Utorak-četvrtak od 8:30 do 15:30

Petak od 8:30 do 14:00

 

JobCollege SAVA projekt je udruge Eduka – centar lokalnog razvoja koji provodi  u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada, LAG-om SAVA, udrugom ODRAZ te Gradom Jastrebarsko i Gradom Zaprešićem. Projekt se provodi na području LAG-a Sava, koji osim gradova Jastrebarsko i Zaprešić uključuje i gradove Samobor i Sveta Nedelja te općine Brdovec, Dubravica, Klinča Sela, Luka, Marija Gorica, Pušća i Stupnik. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.125,72 HRK,  od čega je 999.451,73 HRK sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

 

* Više o projektu možete pronaći na internetskoj stranici udruge Eduka: http://www.eduka.hr/job-college-sava/