Novi projekt u LAG-u: Erasmus+ projekt razmjene mladih u Samoboru

Novi projekt u LAG-u: Erasmus+ projekt razmjene mladih u Samoboru

LAG SAVA natjecao se u veljači za provedbu Erasmus+ projekta razmjene mladih s temom CYBER EQUALITY s partnerskim neprofitnim organizacijama iz 5 zemalja (Češka, Grčka, Francuska, Italija i Litva).

Projekt službeno počinje 1. 5. 2019. i završava 31. 12. 2019.

U rujnu 2019. u gradu Samoboru mladi iz ukupno 6 zemalja zajedno s Hrvatskom (36 sudionika), sudjelovat će u aktivnosti razmjene mladih s naglaskom na neformalnom učenju o temi ravnopravnosti muškaraca i žena u medijima. 5 mladih osoba s područja LAG-a dobit će priliku sudjelovati u projektu te se upoznati s 30 drugih mladih osoba iz 5 zemalja Europske unije.

Ukupan budžet: 17.880,00 eura.

Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava namijenjenih mladima u programu Erasmus+.

LAG planira prijaviti nove projektne prijedloge na jesenski rok te koristi priliku da pozove mlade iz zajednice da se jave i daju svoje prijedloge kao i sve druge koji bi htjeli doprinijeti uspješnoj provedbi ovakvih projekata.
Erasmus+ program (2014. – 2020.) ima proračun od 14,7 milijardi eura namijenjenih mladima u različitim oblicima. U novom programskom razdoblju (2021. – 2027.) proračun će biti još veći.

Linkovi:
Erasmus+: http://europski-fondovi.eu/program/erasmus
Prijedlog budžeta za novo razdoblje: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/news/commission-adopts-proposal-next-erasmus-programme-2021-2027_en