Održan sastanak s predstavnicima poduzeća javnog prijevoza Samoborček i Autoturist!

Održan sastanak s predstavnicima poduzeća javnog prijevoza Samoborček i Autoturist!
Slijedom izmijenjenog ljetnog voznog reda, kao i ukinutih redovnih voznih linijia za područje Svete Nedelje, autoprijevoznika Autoturist i Samoborček, a nastavno na mnogobrojne upite građana, gradonačelnik grada Svete Nedelje promptno je reagirao te je odmah uputio zahtjev za pisano očitovanje vezano uz navedenu problematiku te sazvao hitan sastanak s predstavnicama navedenih autoprijevozničkih poduzeća.
Iako je, zbog velikog broja prigovora građana i korisnika javnog prijevoza, prijašnji ljetni vozni red vraćen na snagu, dana 29.06.2018. godine s početkom u 09,00 sati u Uredu gradonačelnika održan je sastanak gradonačelnika Darija Zurovca i zamjenika gradonačelnika Davora Nađija s direktorima poduzeća Autoturista i Samoborčeka, Franjom Grgurićem i Božom Grgurićem.
Gradonačelnik Dario Zurovec tražio je pojašnjenje zašto je vozni red promijenjen odnosno zašto je ukinut dio polazaka redovnih linija. Predstavnici autoprijevoza pojasnili su da im je u ljetnim mjesecima smanjen prihod između 40 i 60% u odnosu na ostatak godine te da su smatrali da je manje bolno smanjiti broj polazaka nego korigirati cijenu na više. Također su istaknuli kako cijena prijevoza nije korigirana zadnjih 6 godina, a da su se u tom periodu uvjeti privređivanja u mnogočemu promijenili (cijena pogonskog goriva porasla je zadnje dvije godine za 27%, porasli su troškovi djelatnika,  rezervnih dijelova itd.), dok u isto vrijeme bilježe pad broja putnika. Također su istaknuli kako je do problema u javnom prijevozu proteklih dana na linijama došlo i zbog privremenog zatvaranja terminala Ljubljanica zbog radova, kao i zbog terminala kroz Savsku ulicu u Zagrebu gdje su radovi još uvijek u tijeku.
Iako je prijašnji ljetni vozni red vraćen na snagu, gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako smatra da ranije navedeni razlozi ne opravdavaju ovakav postupak ukidanja linija i promjene voznog reda. „Naime, ljetni vozni red sam po sebi podrazumijeva i rjeđe autobusne linije, ali ukidanje istih ili smanjenje broja linija koje su probale biti uvedene naprosto ne zadovoljavaju  potrebe naših građana kada pričamo o javnom prijevozu. Smatram da ste ukidanjem broja linija mogli uvelike oštetiti korisnike, ujedno i stanovnike našega grada, te im uskratiti adekvatnu uslugu javnog prijevoza“ rekao je gradonačelnik Dario Zurovec.