Olimpijski pobjednik u Svetoj Nedelji

Olimpijski pobjednik u Svetoj Nedelji

Završna svečana priredba proslave Svjetskog dana juda održana je 29.10.2018., u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak iz  Svete Nedelje. Judo klub Sakura u sklopu projekta animirao je učenike OŠ Vladimir Deščak da se izraze likovno i literarno na temu „Prijateljstvo“, koja je ujedno i ovogodišnja tema Svjetskog judo dana.  U sklopu projektnih aktivnosti održana je i predstava za djecu Nježan put, a edukacijske radioice origamija svladali su učenici  drugih, trećih i četvrtih razreda škole. Najbolji mladi autori  literarnih i likovnih radova  nagrađeni su diplomama i prigodnim poklonima koje im je priredio JK Sakura.

Najveće oduševljenje među učenicima  izazvala je judo prezentacija demo tima JK Sakura. Iznenađenje priredbe  bili su trofejni sportaši: Marija Žgalin (višestruka osvajačica brojnih europskih medalja, trenerica JK Sakura) i Satoshi Ishii  (japanski zlatni olimpijac, svjetski prvak juda, MMA borac). Na tatamiju Sakurama se pridružio Satoshi Ishii  i prezentirao neke od judo tehnika koje je publika nagradila glasnim aplauzom i ovacijama.  Na kraju programa učenici su dobili autograme ovog trofejnog dvojca koji su im i dijelili naljepnice s porukama prijateljstva.

Zahvaljujemo svim djelatnicima i učenicima OŠ Vladimir Deščak na suradnji i sudjelovanju u obilježavanju Svjetskog judo dana i Gradu Zagrebu na potpori u realizaciji projekta.