Otvorenje izložbe u Strasbourgu „Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu“

Otvorenje izložbe u Strasbourgu „Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu“

U Strasbourgu je otvorena izložba „Hrvatske inovacije – vizionari koji su oblikovali Europu“ koju je organizirao hrvatski eurozastupnik Davor Škrlec. Posjetitelji su imali priliku vidjeti su najznačajnije povijesne inovacije Nikole Tesle, Slavoljuba Penkale, Fausta Vrančića, Lavoslava Ružičke i drugih, a također su izložene i suvremene inovacije naših inovatora i kompanija poput Rimac Automobili, Greyp Bikes, Končar i ALTPRO.

Izložbu je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Heidi Hautala, a u svom govoru osvrnula se i na Svetu Nedelju koja je zaslužila posebno mjesto na izložbi kao grad koji promiče inovacije i poduzetništvo.
,,Ova priznanja dodatan su nam motiv da naš posao obavljamo s još većim entuzijazmom, zbog čega sam siguran da ćemo status grada koji promiče inovacije i poduzetništvo zadržati i u budućnosti. Sretan sam što smo postali pokazni primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem novca građana mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti, a sve kako bi se dodatno rasteretili građani i gospodarstvo te postigli pozitivni gospodarski efekti” istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje.

Nakon izložbe održana je i rasprava o inovacijama u Hrvatskoj, koju je uz zastupnika Škrleca otvorio gradonačelnik Dario Zurovec, a na kojoj su se uz poduzetnike i inovatore, pridružili i učenici iz Osnovne škole Sveta Nedelja.