Posjet ministrice Blaženke Divjak i suradnika Osnovnoj školi Sveta Nedelja

Posjet ministrice Blaženke Divjak i suradnika Osnovnoj školi Sveta Nedelja

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr.sc. Blaženka Divjak posjetila je danas Osnovnu školu Sveta Nedelja u sklopu turneje Razgovori o promjenama. Navedena turneja predstavlja ciklus obilazaka hrvatskih škola namijenjen prikupljanju informacija od nastavnika i učitelja o dosadašnjim rezultatima provedbe kurikularne reforme Škola za život.

Ministrica je u Svetu Nedelju pristigla u pratnji glavnog savjetnika dr. sc. Marka Košičeka, mentora Škole za život,  suradnika i zamjenice župana Zagrebačke županije Nadice Žužak i županijskih pročelnica Mirjane Oštrec Bosak i Mirele Katalenac, a dočekala ih je ravnateljica OŠ Svete Nedelje Anica Magdalenić u pratnji gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca i zamjenika gradonačelnika Marije Hršak i Davora Nađija. Nakon održanog sastanka s učiteljima i kratkog obilaska škole, ministrica Blaženka Divjak sudjelovala je na nastavnom satu biologije gdje se koristi nova oprema koju je škola nabavila sredstvima ministarstva.

Tom prilikom ministrica Divjak pohvailila je aktivnosti Grada Svete Nedelje koje su uložene u izgradnju, uređenje i energetske obnove škola, kao i samo podizanje standarda kroz razne druge aktivnosti.