Poziv za Zelenu čistku

Poziv za Zelenu čistku

Zelena čistka je zajednička akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se u Lijepoj našoj održava već osmu godinu za redom, a već od prve godine postala je najveća okolišna volonterska akcija u Hrvatskoj. Čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budi se svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta zemlje, koji je naše zajedničko dobro.

Svi lokalni napori povezani su uz čišće i zelenije sutra. Količine do sada prikupljenog otpada govore nam da su akcije bile uspješne, ali i da još uvijek postoji dobar razlog za organizacijom akcije čišćenja, odnosno da još uvijek postoje područja koja još moraju prodisati i postati zelenija.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2019, koja će se održati u petak 17. svibnja 2019. god. između 10.00 i 12.00 sati na području naselja Brezje u prostoru između Ulice dr. F.Tuđmana i autoceste iza zgrade bivšeg „Monaca“ u neposrednoj blizini reciklažnog dvorišta, gdje će se u organizaciji Grada Svete Nedelje kao uvod u obilježavanje Dana planeta zemlje čistiti divlja odlagališta otpada.