Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gostivara

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gostivara

Gradonačelnik grada Svete Nedelje Dario Zurovec u sklopu dvodnevnog posjeta gradu prijatelju Gostivaru (Makedonija) dana 05. održao je sastanak s domaćinom, gradonačelnikom Gostivara Arbenom Taravarijem kako bi se definirala suradnja dvaju gradova u gospodarskom smislu kroz povezivanje gospodarskih subjekata, kao i na području informatizacije javnih sustava koji se uskoro planiraju realizirati.

Tom prigodom nazočio je i svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Gostivara, gdje je uz predsjednika Gradskog vijeća Nasira Musliua i gradonačelnika Gostivara Arbena Taravaria održao prigodan govor. Prisutne je pozdravio i na makedonskom i albanskom jeziku, a tom je prilikom istaknuo kako je povelja o prijateljstvu koju su Sveta Nedelja i Gostivar potpisali u svibnju ove godine, na svečanoj sjednici u Svetoj Nedelji samo početak plodne suradnje na gospodarskom, kulturnom i turističkom području.

„Čestitam od srca gradonačelniku i suradnicima, kao i Gradskom vijeću Grada Gostivara na ovako uspješnom vođenju grada i iznimno se veselim svim našim budućim projektima koje ćemo ostvariti za dobrobit naših gradova i zajednica“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec. Uz mnogobrojne goste, sjednici je nazočila i počasna konzulica Republike Hravstke u Republici Makedoniji, Vita Huzjan, koja je uvelike zaslužna za ostvarenje plodne suradnje ovih dvaju gradova.

Nakon Svečane sjednice grada Gostivara, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i domaćin – gradonačelnik Gostivara Arben Taravari u pratnji svojih suradnika i ravnatelja Centra za konzervaciju Ylbera Zilfigaria posjetili su toranj sa satom, Ahmed Begovu i kuću Ahmed Chaco. Tijekom svog boravka u Gostivaru, gradonačelnik Dario Zurovec posjetio je i izvor rijeke Vrdar, te Speleološki centar za obuku Vërtok.