Svečano otvorena izložba pod nazivom „Međunarodna izložba slika“

Dana 24. travnja 2014. godine s početkom u 19,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje svečano je otvorena „Međunarodna izložba slika”. U povodu Dana planeta Zemlje, koji je obilježen nekoliko dana ranije, Udruga likovnih umjetnika – Fortuna ART iz Zagreba, u suradnji s Gradom Sveta Nedelja, Turističkom zajednicom Grada, kao i Ogrankom Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, pripremila je izložbu slika, ponajviše pejzaža, tuzemnih i inozemnih umjetnika. Tako su na izložbi izložena dijela pet autora, s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Rusije odnosno Viktorije Feliksovna Rabžajeve, Natalije Cimeša, Bernarda Bartulovića, Vilima Svečnjaka, Sergeja Viktorovič Forostovskiog.

Viktorija Rabžajeva koja je jedna od najistaknutjih umjetnica ruske Republike Burjatije. Više puta nagrađivana je plaketama i diplomama. Sudionica je slikarskih sveruskih (republičkih), regionalnih, grupnih i inozemnih izložbi. Slike joj se nalaze u Nacionalnom muzeju Republike Burjatije, u muzejima u Rusiji, u privatnim kolekcijama u državama Mongoliji, Kini, SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj. Natalija Cimeša, umjetnica je iz Bosne i Hercegovine ima preko 300 kvadrata mozaika, 100 skulptura, sudjelovala je na mnogo likovnih kolonija, izlagala je na preko 50 grupnih izložbi, ali imala je 11 velikih samostalnih izložbi u BiH, Srbiji i Crnoj Gori. Nadalje, Vilim Svečnjak rodio se 12. srpnja 1906. u Zagrebu. 1927. upisuje Umjetničku akademiju, kiparski odjel, profesori su mu Valdec, Kršinić, Kerdić, povremeno Meštrović. 1929. prelazi na slikarski odjel, nastavnici su mu Babić, Vanka, Becić, Krizman i Tartaglia. Kontinuirano je samostalno i skupno izlagao od 1934. godine do kraja života. Sudjelovao je na više od tristo skupnih izložbi. 1990. Darovnim ugovorom Marta i Vilim Svečnjak darovali su Gradu Zagrebu 842 djela. Vilim Svečnjak umro je 3. lipnja 1993. u Zagrebu. Ruski umjetnik Sergeja Viktoroviča kustos je i sudionik brojnih ruskih i inozemnih kreativnih projekata. Radovi su mu izloženi u Rusiji, Americi, Bugarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Kini, Koreji, Japanu, Australiji i Novom Zelandu. Primio je i mnogobrojne prestižne nagrade za svoja djela. Bernard Bartulović rođen u Njemačkoj, likovno se izražava u tehnici ulja na platnu, lirik i emotivac kojim na svojim platnima dočarava mitologijske motive te pejzaže i mrtve prirode koje ga okružuju. Sudionik je nekoliko likovnih kolonija.

Za glazbeni ugođaj na samome otvorenju izložbe pobrinula se glazbena sekcija Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, sopranistica Matea Mužinić s pratnjom na glasoviru Martinom Mičijom Palić.

Ispred Fortune ART uzvanicima i gostima obratila se Karolina Bartulović, dok je svekoliki opis dijela autora predstavio profesor povijesti i povijesti umjetnosti, Ivan Miro Jović.

Prisutne je pozdravio i izložbu otvorio gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin. „Za kulturne projekte poput ovih, Sveta Nedelja je uvijek otvorenih vrata. Žao nam je što se ovakva izložba održava u skromnim uvjetima Gradske vijećnice i prostorija Gradske uprave, no iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati i galeriju gdje će se dostojno izlagati ovakva djela vrhunskih umjetnika” istaknuo je gradonačelnik.

Izložba se može pogledati do 09. svibnja 2014. godine u Gradskoj upravi Grada Svete Nedelje (Trg A. Starčevića 5) u vremenu od 08,30 do 16,30 ponedjeljkom, a svim drugim danima od 07,30 do 15,30.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite