European Project CDBET

Opis projekta

Grad Sveta Nedelja bio je partner Općini Škofljica (SLO) u okviru europskog projekta “Cultural Differences Bringing Europe Together”  kada je ista organizirala u rujnu 2022. godine uspješnu međunarodnu konferenciju na kojoj su održani brojni zanimljivi paneli i rasprave.

Glavni cilj projekta CDBET bio je razviti dinamičnu i raznoliku raspravu okupljajući europske građane različitih nacionalnosti i jezika te ojačati razumijevanje građana o kulturnim razlikama sa stajališta da one ujedinjuju Europu još više, a ne manje. U projektu je sudjelovalo 10 partnera iz 4 zemlje, od kojih su samo 4 članice EU. Kroz razmjenu primjera dobre prakse i iskustava, iz jedne zemlje koja predstavlja inovativna rješenja u druge zemlje u kojima se ta praksa još uvijek ne primjenjuje, ali bi bilo bolje da se to učini, za opće dobro.

U sklopu Projekta u rujnu 2022. godine organizirana je međunarodna konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 200 sudionika. Bio je to veliki uspjeh jer je pružio platformu za okupljanje dionika i raspravu o utjecaju kulturnih razlika na Europu. Događaj je istaknuo važnost suradnje između različitih sektora i potrebu prilagodbe promjenjivim okolnostima. Projekt je stoga postavio presedan za buduće međunarodne događaje, prikazujući općinu Škofljica u Sloveniji kao odredište za kulturnu razmjenu i promicanje suradnje između različitih zemalja. Sve u svemu, projekt se bavio europskim vrijednostima (tj. europskim identitetom), budućnošću Europske unije i stvarnim izazovima kao što je život u okruženju pandemije. Projekt je približio europske građane različitih nacionalnosti i jezika te ojačao njihovo razumijevanje politike Unije kako bi se doprinijelo razvoju dinamičnog i raznolikog europskog identiteta. Projekt je poticao međukulturalni dijalog i međusobno razumijevanje, razmjenjivala iskustva i primjere dobre prakse te otvarala raspravu o budućnosti Europe, uključujući i izazove euroskepticizma.

Također, stvoren je okvir za podizanje svijesti o bogatstvu kulturnog i jezičnog okruženja u Europi, koje doprinosi stvaranju zajedničkog europskog identiteta.

Glavna dodana vrijednost projekta bio je Memorandum o suradnji. Nudi pravni, zajednički temelj za bilo kakvu daljnju suradnju između postojećih partnera. Dodatna dodana vrijednost bila je temeljena na znanju, budući da su svi sudionici prikupili određeno znanje o kulturi, a također su bili potaknuti na zajedničko razumijevanje, pitanja usmjerena na rješenja koja mogu ojačati EU. Sve su teme bile dobro usklađene s ciljevima, temama i prioritetima Programa.

Za više informacija o projektu posjetite web stranicu:

https://www.skofljica.si/objava/773955?fbclid=IwAR1l1oFNn-BkmCfoPaXf8_ugbXmSDSPXAHG8ArU1TZEa45Ngd8CxUTvHAP8

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite