Mjere zaštite dvorca Kerestinec

Opis

Grad Sveta Nedelja dobio je 9.703.341,25 kuna europskog novca za projekt sanacije Dvorca Kerestinec, koja je upisana u Registar kulturnih dobara RH kao nepokretno pojedinačno kulturno dobro. Sredstva u iznosu od 9.703.341,25 kuna Grad Sveta Nedelja je dobio iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Cilj projekta je provedba mjere zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije, koji je prouzrokovao štetu brojnim županijama, uključujući i područje Zagrebačke županije. U seriji potresa od prosinca 2020. godine stradao je i Dvorac Kerestinec te je postao privremeno neupotrebljiv, što znači da su potrebne mjere hitne intervencije.

Dvorac ima umjerena oštećenja bez opasnosti od urušavanja, ali se ne može upotrebljavati zbog potencijalne opasnosti urušavanja pojedinih elemenata sa same zgrade.

Dobivena sredstva bit će uložena u izradu projektno – tehničke dokumentacije te za konstruktivnu obnovu objekta.

Grad Sveta Nedjelja potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratih sredstava sa Ministarstvom kulture i medija 08. lipnja 2022.

Razdoblje provedbe projekta je od 01.rujna 2022. do 15. svibnja 2023. godine.

Ukupna vrijednost Projekta se određuje u iznosu 9.703.341,25 kuna dok ukupni prihvatljivi troškovi Projekta iznose 9.703.341,25 kuna to jest 100%.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite