Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje grada Svete Nedelje, grada Samobora i općine Stupnik

Korisnik bespovratnih sredstava EU: HRVATSKI TELEKOM DD

Partner u provedbi projekta: GRAD SVETA NEDELJA

Kratki opis projekta

Projekt se provodi na području Grada Svete Nedelje, Grada Samobora i Općine Stupnik, a na utvrđenih 13.643 “bijelih” adresa. „Bijele“ adrese su adrese za koje će operator Hrvatski Telekom d.d. (HT) omogućiti širokopojasni pristup sljedeće generacije (eng. Next Generation Access – NGA).

Projekt se provodi sukladno strukturnim pravilima Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (NN 68/2016; ONP), a prema investicijskom modelu A (Model privatnog planiranja, izgradnje i upravljanja mrežom) u sklopu kojeg je za planiranje i izgradnju NGA mreže na prostornom obuhvatu ovog Projekta nadležan HT.

NGA mreže koju će HT izgraditi u Projektu biti će otvorene, a što znači da će svi ostali ovlašteni operatori i davatelji usluga elektroničkih komunikacija imati otvoren pristup mrežama (neizravni korisnici Projekta) te će isto kao i HT biti u prilici nuditi svoje maloprodajne širokopojasne usluge krajnjim korisnicima na obuhvatu Projekta (kućanstva/stanovi, poslovni i javni korisnici).

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj Projekta je izgraditi širokopojasnu mrežnu infrastrukturu nove generacije kombinacijom državnih potpora i vlastitih investicijskih sredstava HT-a, koja će na utvrđenih 13.643 “bijelih” adresa Projekta omogućiti brzi (+40 Mbit/s) i ultra-brzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup svim potencijalnim korisnicima na području Projekta.

Pokazatelji odnosno rezultati koje ovaj Projekt mora ostvariti su:

 1. Broj dodatnih kućanstava koja imaju širokopojasni pristup od najmanje 30 Mbit/s, ciljna vrijednost: 9.014
 2. Broj dodatnih stanova kojima je omogućen širokopojasni pristup od najmanje 40 Mbit/s, ciljna vrijednost: 14.679
 3. Privatna ulaganja koja odgovaraju javnoj potpori za projekte razvoja širokopojasnog pristupa ciljna vrijednost: 43.678.229,88 HRK

Vrijednost projekta

Ukupna vrijednost projekta
76.217.509,29 HRK

Iznos sufinanciranja EU
32.539.279,41 HRK

Razdoblje provedbe projekta
od 31.01.2021. do 30.09.2023., a najkasnije do 31.12.2023.

Kontakt osoba

Marija Jakovljević
Tel: +385 1 4911 158
marija.jakovljevic@t.ht.hr

Sufinanciranje projekta

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Više informacija na:

Strukturni fondovi | Operativni program konkurentnost i kohezija | Obavijesti

Novosti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
 • Analitika
 • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
 • Oglašavanje
 • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
 • Društvene mreže
 • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

 • {{item.name}}

Veličina slova

 • Aa
Zatvorite