Otvorena Izložba „Jurjevo v Strmcu“

U izložbenom prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, 29. travnja 2014. godine otvorena je izložba ”Jurjevo v Strmcu.”

Članovi KUD-a Strmec u suradnji sa TZG Svete Nedelje u izložbeni su prostor prenijeli dio ugođaja s proslave Jurjeva, koje se i danas njeguje u tom kraju iznimno bogate kulturne baštine i tradicije.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin istaknuvši pritom na bogatstvo hrvatske kulturne baštine i tradicijskih običaja, pa tako svetonedeljskog kraja koju moramo sačuvati kako bismo bogatstvo naše tradcijie i kulturne baštine mogli pokazati i drugima, naročito sada kada smo članica Europske unije.

Uz vrijedne, stoljetne narodne nošnje svetonedeljskoga kraja, na izložbi su izloženi stari uporabni predmeti, kao što su diža, korito, riflača, sitnica, strugajna, sito, ručna žaga i dr.Inače, tradicija proslave blagdana Sv. Jurja ili Jurjeva u Zagrebačkoj je županiji duboko ukorijenjena te se ovom izložbom nastoji sačuvati od zaborava. Naime, dolazak Sv. Jurja za većinu je stanovnika, uglavnom seljaka, označavao dolazak proljeća, toplijih dana i buđenja prirode nakon dugih i hladnih zimskih mjeseci.

Izložba se može pogledati do 2. lipnja 2014. godine.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite