Gradonačelnik i ministar branitelja potpisali Ugovor o sufinanciranju Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom!

U petak, 9. svibnja 2014. godine u 12,30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Vodica ministar branitelja, Predrag Matić i čelnici šesnaest gradova i općina potpisali su Ugovore, kojima je Ministarstvo odobrilo bespovratna sredstva za sufinanciranje putem Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Tom je prigodom ministar Matić potpisao ugovore o sufinanciranju s predstavnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, gradova: Belišće, Duga Resa, Krk, Labin, Lepoglava, Osijek, Pazin, Požega, Pula, Rijeka, Sveta Nedelja, Vodice te općina: Jelsa, Kali i Velika Pisanica.

Ispred Grada Svete Nedelje, Ugovor o sufinanciranju Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom potpisao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin, u pratnji zamjenika Gradonačelnika, Damira Halužana. Navedenim Ugovorom ministarstvo se obvezalo osigurati financijska sredstva u iznosu od 130.000,00 kuna od ukupne vrijednosti projekta 340.000,00 kuna. Grad Sveta Nedjelja se obvezao osigurati razliku financijskih sredstava do pune vrijednosti investicije projekta ugradnje hidrauličnog panoramskog dizala u zgradi Gradske uprave u Svetoj Nedelji.

U suradnji s udrugama osoba s invaliditetom Ministarstvo branitelja od 2004. godine provodi Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom. Pored građevinskih objekata, u problem rješavanja pristupačnosti uključeni su i ostali sadržaji koje koriste osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu kao što su prilagodba kupališta, gradskih bazena, učionica, opremanje semafora zvučnom signalizacijom i ugradnja taktilnih polja upozorenja, upuštanje rubnjaka i prilagodba nogostupa na ulicama i raskršćima ulica, ugradnja dizala, vertikalno podiznih platformi, koso podiznih sklopivih platformi, prilagodba ulaznih prostora, sanitarnih čvorova, učionica, postavljanje orijentacijskog plana za kretanje u građevini, prilagodba stajališta i perona, parkirališnih mjesta i sl.

Sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske odobrava se jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje djeluju na području Republike Hrvatske i provode djelatnosti usmjerene potrebama zajednice, podnošenjem zahtjeva na javni poziv koje razmatra radna skupina.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora od 2004. do 2013. godine iznosi 14.157.207,46 kn za ukupno 74 jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave (11 županija, 53 grada i 10 općina) čime su izvršene 123 prilagodbe objekata. Odlukom o sufinanciranju projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu Ministarstvo branitelja je osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 kn za navedenu svrhu.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite