Proslavljen Dan Zagrebačke županije!

Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije održana je u hotelu International u Zagrebu u prisutnosti 300-njak uzvanika.

Sjednici su prisustvovali izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije. Ispred Grada Svete Nedelje istoj su prisustvovali gradonačelnik Drago Prahin i zamjenik gradonačelnika Damir Halužan.

Ovom prilikom, župan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija i nadalje jedna od najuspješnijih hrvatskih županija. „Mnogo je toga čime se Zagrebačka županija može pohvaliti čak i u ovim kriznim vremenima. Tako ću spomenuti 100 milijuna eura vrijedan projekt IKEA-u Rugvici koji je pred samim završetkom, a tu je i više od 100 milijuna dolara vrijedan projekt proširenja Plivinog pogona u Savskom Marofu. U Jaski se gradi Logistički centra tvrtke Kaufland – investicija vrijedna 75 milijuna eura te mnoge druge investicije. Uvjeren sam da sinergijom dosadašnjeg načina vođenja županije i pravilnim iskorištavanjem prilika koje nam nosi članstvo u EU, imamo dobre predispozicije za uspješniju budućnost” rekao je Kožić.

Predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković sve je nazočne podsjetio na simboliku datuma 17. srpnja kada su 1759. godine udareni temelji Zagrebačke županije. „Zagrebačka županija jedna je od najuspješnijih županija u Republici Hrvatskoj i ponosimo se tom činjenicom. Naša županija bilježi kontinuitet rasta i u tom smjeru ćemo nastaviti dalje” – rekao je Bošnjaković.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner čestitao je Dan županije svim njezinim žiteljima, naglasivši kako se na primjeru Zagrebačke županije vidi da se zajedničkim radom i trudom mogu postići zavidni rezultati, unatoč aktualnoj gospodarskoj krizi.

Na svečanoj sjednici podijeljena su javna priznanja Zagrebačke županije. Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrovina, zatim Obrtu za poljoprivrednu proizvodnju i usluge Vlado Jurkas, Gradskoj glazbi Samobor te Pekari Dubravica. Nagradu za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dobili su Kulturno umjetničko društvo „Januševec” te prof.dr.phil. Dario Cebić

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite