Županijska vježba „Poslovni park 2014.“!

Do čega sve može dovesti zapaljenje viljuškara u skladišnoj hali, kako u takvoj situaciji reagirati, koliko su žurne službe spremne, te opremljene, odgovoriti na izazove požara otvorena prostora većih razmjera, istovremeno s tehničkom intervencijom, koju prati istjecanje opasne kemikalije i veći broj ozlijeđenih osoba, kakva je koordinacija između žurnih službi… pokazala je združena vježba zaštite i spašavanja „Poslovni park 2014”, u organizaciji Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održana u Svetoj Nedelji, u Poslovnom parku Zagreb.

Prilično napornu vježbu zajednički su organizirali Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Županijski interventni tim Crvenog križa Zagrebačke županije unutar kojih su djelovala dobrovoljna vatrogasna društva iz Grada Svete Nedelje i Općine Stupnik, svetonedeljska civilna zaštita, timovi Crvenog križa iz Gradskih društava Samobora, Jastrebarskog, Velike Gorice i Zaprešića te samoborska Hitna medicinska pomoć.

Domaćin vježbi bio je Grad Sveta Nedelja na čelu s gradonačelnikom Dragom Prahinom i načelnikom Stožera zaštite i spašavanja Svete Nedelje i dogradonačelnikom, Ivicom Pavlićem.

„Jedan od segmenata vježbe je edukacija, a drugi provjera opreme i tehnike kojima raspolažu operativne snage. Nove i modernije opreme nikada dovoljno! Prvi smo puta ‘dislocirali’ i zapovjedni stožer, iz kojega se prati tijek intervencije. Stožerno zapovjedništvo se nigdje ne uči, pa smo kroz ovu vježbu pokušavali, u praksi, učiti kako se zapovijeda prilikom velikog događaja s velikim brojem sudionika”, pojasnio je Josip Novosel, županijski vatrogasni zapovjednik, autor scenarija vježbe.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite