Sveta Nedelja na poslovnom summitu „GRADOVI I REGIJE – generatori razvoja!

Dana 17. rujna 2014. godine otvoren je 1. Poslovni summit „GRADOVI I REGIJE – generatori razvoja” Poslovni summit „GRADOVI I REGIJE – generatori razvoja”, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, održava se do 20. rujna 2014. na Zagrebačkom velesajmu.

Misija ovog međunarodnog poslovnog summita je umrežavanje tržišnih i javnih sudionika u cilju poticanja hrvatske izvozne i investicijske konkurentnosti, te uspješnog pozicioniranja u europskim i globalnim okvirima. Gradovi i regije nositelji su snažnih gospodarskih promjena. Kao takvi izravno utječu na jačanje investicijske aktivnosti, rast izvoznih resursa, povećanje zaposlenosti i razvoj nacionalnih ekonomija. Temeljna su snaga za unapređenje poslovnih aktivnosti u zemlji i okruženju. Zagrebački velesajam, u funkciji gospodarskog promotora međunarodnog značaja, kroz projekt “GRADOVI i REGIJE – generatori razvoja” povezuje domaće i međunarodne poslovne i institucionalne subjekte, na generalnom zadatku jačanja hrvatske i europske investicijske aktivnosti i tržišne konkurentnosti.

U sklopu navedenog poslovnog summita, danas je održana i panel diskusija na temu Energetska obnova kao novi izazov. Govorilo se o energetskim obnovama i gradnji novih energetski učinkovitih objekata kao o antirecesijskoj mjeri, kako planirati i izvoditi energetske projekte, kako do novaca za gradnju i obnovu zgrada po nEZB principu- zgrada gotovo nulte energije.

Na panelu je sudjelovao gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin, te gradonačelnici, zamjenici gradonačelnika i predstavnici gradova i općina – Zagreb, Velika Gorica, Umag, Koprivnica, Rijeka, Zadar, Umag, Jastrebarsko, Pušća te mnogi drugi. Tom prilikom gradonačelnik Svete Nedelje, Drago Prahin, prezentirao je velika ulaganja u niskoenergetske objekte na području grada, istaknuvši pritom projekte prve niskoenergetske škole u Hrvatskoj, kao i niskoenergetske dvorane. Također je pohvalio suradnju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kao i Regionalne razvojne agencije sjeverozapadne Hrvatske s Gradom Sveta Nedelja, s obzirom da je u suradnji s navedenima Grad sudjelovao u provedbi pojedinih natječaja, poput nedavno provedenog Javnog natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za neposredno subvencioniranje projekta “Poticanje povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu kod fizičkih osoba”, te Javnog natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za neposredno subvencioniranje projekta “Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba”.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite