Grad Sveta Nedelja pri samome vrhu transparentnih gradova!

13. i 14. studenog 2014. godine održan je 6. po redu Godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika u Šibeniku. Na istome su predstavljeni rezultati istraživanja Udruge Gong i Udruge gradova pod nazivom LOTUS. LOTUS (Lokalna Odgovorna i Transparentna Uprava i Samouprava) je istraživanje transparentnosti i otvorenosti jedinica lokalne i regionalne samouprave po pojedinim gradovima, općinama i županijama. Istraživanje se temeljilo na nekoliko ključnih područja, a to su: pregled službenih internetskih stranica, uvid u akte izvršne vlasti i akte predstavničkog tijela, odgovori na anketni upitnik, zahtjevi za pristupom informacijama te telefonski pozivi na centralu.

Grad Sveta Nedelja našao se ove godine pri samome vrhu zauzevši visoko 17. mjesto od 365 jedinica lokalne samouprave (gradova i općina). Drugim riječima, Sveta Nedelja zauzla je 2. mjesto u županiji, odmah iza Zaprešića, dok je iza sebe ostavila Samobor, Veliku Goricu, Jastrebarsko i ostale gradove i općine u županiji po svome transparentnom radu.

Isto istraživanje provedeno je 2009. godine, te 2011. godine kada je Grad Sveta Nedelja imao 4.01 ukupnog broja bodova, dok je u istraživanju ove godine prikupio 7.95 bodova i pri tome stigao do samoga vrha po transparentnosti rada jedinice lokalne samouprave.

Napredak u postocima po pojedinim poglavljima kroz 2011. godinu i 2014. godinu:

KATEGORIJA 2011. GODINA 2014. GODINA

Javnost sjednica vijeća 47% 83%

Javnost rada i odluka jedinice

lokalne samouprave 50% 67%

Primjena Zakona o pravu

na pristup informacijama 29% 100%

Suradnja s civilnim društvom 0% 70%

Izravna participacija građana

u odlučivanju 40% 100%

Rezultati u cijelosti pogledajte na internetskim stranicama www.lotus.gong.hr.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite