Župan i gradonačelnik obišli radove na izgradnji školske sportske dvorane u Rakitju!

Radove na izgradnji školske sportske dvorane u Rakitju, dana 26.11.2014. godine, je obišao župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, Vjerana Štublina. Radove na izgradnji, sa županom, obišao je i gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin, u pratnji zamjenika gradonačelnika Damira Halužana i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Biserke Delač.

„Činjenica je da najviše, od svih županija, ulažemo u obrazovanje. No, isto tako činjenica je da s resornim ministarstvima nemamo nove ugovore o gradnji škola i sportskih dvorana, a i s onima koje smo sklopili, a čiji su nositelji ministarstva, imamo problema. Teško će nam biti ako ostanemo sami”, rekao je župan, dodajući da u gradnju dvorane u Rakitju Županija ulaže gotovo 10 milijuna kuna, te još 3 milijuna kuna u njezino opremanje. Ostatak novca, oko 11 milijuna kuna, osigurao je Grad Sveta Nedelja.

„Smatramo da je važno ulagati u znanje, jer ono pokreće male zemlje. Samo obrazovani ljudi moći će sutra osmišljavati projekte i za njih dobiti europski novac”, rekao je župan. Dodao je da će nova trodijelna dvorana u Rakitju ponuditi nove sadržaje, ne samo djeci područne osmogodišnje škole, nego i brojnim sportskim i kulturno-umjetničkim udrugama.

Drago Prahin, gradonačelnik Svete Nedelje, uz zahvalu Županiji, naglasio je da ovaj grad “pravu” sportsku dvoranu čeka već šezdesetak godina. „Dvorana je niskoenergetska, s dvjema dizalicama topline preko 100 kW, koje će zimi grijati, a ljeti hladiti objekt, a ima i rekuperator zraka, koji kontrolira količinu ugljičnog dioksida u dvorani te toplinu iz zraka koji se izbacuje prenosi na svježe ‘utisnuti’ zrak. Dvorana ima i toplinsku izolaciju, što će nam u konačnici osigurati manje troškove njezina održavanja”, rekao je Prahin, dodajući da će na katu dvorane biti dovoljno mjesta za neloptačke sportove, poput borilačkih sportova, stolnog tenisa, plesa, fitnesa…

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite