Operativna akcija MUP-a RH i PU Zagrebačke „Mir i dobro

MUP RH i PU zagrebačka u prigodi obilježavanja predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana, a poradi održavanja povoljne razine javnog reda i mira i opće sigurnosti građana u vremenu od 15. prosinca 2014. godine do 8. siječnja 2015. godine provodi operativnu akciju „Mir i dobro”.

Slijedom navedenog upozoravamo građane na možebitne zlouporabe oružja, streljiva, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava i sličnih improviziranih naprava, pa Vam stoga posebno naglašavamo zakonske odredbe u vezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava I., II. i III. razreda ( sredstava za male vatromete, odnosno velike petarde, rakete i sl. ), sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima ( „ NN „ brojevi: 178/04, 197/07, 67/08 i144/10 ).

Vrste pirotehničkih sredstava:

Pirotehnička sredstva I. razreda čine: pirotehničke igračke, odnosno bengalske šibice, naboji za dječje pištolje, konfeti-bombice, pucajući ulošci za cigarete, bomboni, žabice, čepovi i vrpce, pasje bombice, šibice sa zlatnom i srebrnom kišom, naboji koji eksplodiraju pod nogama, male petarde i drugi sl. proizvodi. Pirotehnička sredstva II. razreda čine: petarde, žabice, konfeti za sobnu uporabu, manje rakete i drugi sl. proizvodi.

Pirotehnička sredstva III. razreda čine: rakete, fontane, vatrometne kutije, vodopadi, redenici, petarde s bljeskom, rimske svijeće i drugi sl. proizvodi.

Prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava:

a) pirotehnička sredstva I. razreda mogu se prodavati u maloprodaji tijekom cijele godine u prodavaonicama i kioscima i to osobama starijim od 14 godina;

b) pirotehnička sredstva II. i III. T1 i P1 razreda mogu se prodavati od 15. prosinca do 01. siječnja i to u maloprodaji samo u prodavaonicama oružja i streljiva ili u prodavaonicama koje imaju odobrenje za maloprodaju pirotehničkih sredstava osobama starijim od 18 godina;

c) prodaja pirotehničkih sredstava koja se koriste u cestovnom, željezničkom, pomorskom i zračnom prometu u unutarnjim vodama te kazalištima, raketnom modelarstvu, poljoprivrednoj i sličnim djelatnostima, dozvoljena je tijekom cijele godine;

d) uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda zabranjena je u zatvorenim prostorijama, na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba i u razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uz odobrenje Ministarstva.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite