Sveta Nedelja ponovno na Forbesovoj listi gradova koji pokreću Hrvatsku!

Hrvatsko izdanje časopisa Forbes u svom svibanjskom izdanju ponovno je objavilo listu 20 najboljih hrvatskih gradova za život i poslovanje u 2015. godini. Istraživanje u više segmenata obuhvatilo je svih 127 gradova Hrvatske u kojima živi nešto više od 3 milijuna stanovnika i posluje 80 tisuća poduzetnika. Na listi se našlo 13 morskih i 7 kontinentalnih gradova.

Među njima je, naravno, i grad Sveta Nedelja koja se ove godine nalazi na 13. mjestu Forbesove liste. Prošle godine, 2014., Sveta Nedelja bila je 11., a 2011. i 2012. godine osvojila je titulu najboljeg grada za život i poslovanje. Listu najuspješnijih gradova koji pokreću Hrvatsku predvodi Split.

Najvažniji pokazatelji, koje Forbes uzima u obzir, ekonomske su naravi, pa se najprije gleda ukupan ostvareni prihod poduzetnika. Otpornost gradova na krizu uspoređena je s ekonomskim indikatorima iz 2008. godine. Mjeri se i ovisnost gradskih proračuna od prihoda s državne razine, a uzimaju se u obzir i gradska davanja za unapređenje kvalitete stanovanja stanovnika. Za kvalitetu života građana Forbesu su važne i kulturne aktivnosti gradova te sportsko-rekreacijske mogućnosti koje se pružaju stanovnicima. Upravo ovdje leži glavni problem koji rezultira ovakvim pokazateljima. Drugim riječima, nedostatak kulturnog centra, kao i visokoškolskih ustanova utjecale su na konačni rezultat i ovogodišnji poredak Svete Nedelje na listi gradova koji pokreću Hrvatsku.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite