Održan svečani prijem Svetonedeljskih vatrogasaca!

Dana 04. svibnja 2015. godine s početkom u 17,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje gradonačelnik je svečano primio svetonedeljske vatrogasce povodom Dana svetog Florijana (Međunarodni dan vatrogasaca). Ispred Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje prisutni su bili predsjednik iste Mario Švigir, kao i zapovjednik Nevenko Čižmešija. Također je bilo prisutno po nekoliko članova ispred svakog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec). Vatrogasce su primili gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, u pratnji zamjenika Damira Halužana i Ivice Pavlića.

Na svečanom prijemu gradonačelnik je uručio i priznanje za Vatrogasca godine, odnosno za 2014. godinu. Vatrogasac godine u Svetoj Nedelji je Patrik Bilić, koji je lani nagrađen i Javnim priznanjem grada Svete Nedelje, za iznimnu hrabrost koju je pokazao u situaciji kada je prošle godine u Samoboru za vrijeme nastave školi istrčao, te potrčao u pomoć i spasio stanarku u obližnjoj zgradi kada je došlo do eksplozije plinske boce.

Gradonačelnik je tom prigodom vatrogascima čestitao blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, istaknuvši kako smatra da vatrogasci obavljaju odličan posao, uz veliku hrabrost i predanost, te dodao kako je zadatak gradske uprave omogućiti vatrogascima što lakši i jednostavniji posao, pa u tu svrhu ide i nabava opreme, dok se od njih očekuje da uvijek budu spremni. Također je istaknuo kako smatra da su svetonedeljski vatrogasci među najboljima u županiji, što su pokazali na svim intervencijama, a za budućnost im poželio što manje intervencija. Najavio je i kasniju primopredaju novog vatrogasnog vozila, za koje je siguran da će im u budućnosti samo olakšati, ionako već težak i zahtjevan posao.

U ime okupljenih članova Vatrogasne zajednice i svih naših DVD-a zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Švigir, rekavši da vatrogasci rade po principu dobrog gospodara i paze kako se troše sredstva. Također je pohvalio inicijativu Grada Svete Nedelje o zapošljavanju tri vatrogasca (za sada na određeno vrijeme) čime su se osigurali izlasci na intervencije. Naime, posljednje vrijeme, većina članova svetonedeljskih DVD-ova i same vatrogasne zajednice osobe su koje su u stalnim radnim odnosima, te je bilo upitno koliko će vatrogasaca moći izaći na intervenciju ako se ona dogodi za vrijeme radnog vremena.

Svetonedeljski vatrogasci, u pratnji gradonačelnika Drage Prahina i njegovih zamjenika, po završetku svečanog prijema, uputili su se na svečanu misu u crkvu Blaženog Alojzija Stepinca, gdje je po završetku mise uslijedio blagoslov i službena primopredaja novog vatrogasnog vozila.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite