Projekt LUCAS i na području Grada Svete Nedelje

Europska komisija – Eurostat provodi Projekt „Land Use / Land Cover Statistics – LUCAS” u 28 članica Europske unije, pa time i u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je prikupiti usklađene podatke o korištenju zemljišta i pokrovu zemljišta, a koji će se koristiti za različite potrebe Europske unije. U hrvatskoj projekt LUCAS provodi Agencija za poljoprivredno zemljište u suradnji sa Državnim zavodom za statistiku u okviru IPA 2015 statističkog programa, a istraživanje obuhvaća 3161 točku na kojima je potrebno utvrditi način korištenja i pokrov zemljišta sukladno LUCAS metodologiji.

Istraživanje se provodi od od ožujka 2015. do listopada 2015. EUROSTAT ljubazno moli sve vlasnike zemljišta , poljoprivredna gospodarstva i druge pravne i fizičke osobe kao i mjerodavna tijela za suradnju. A osobito da terenskim djelatnicima dopuste pristup zemljištima na kojima se nalaze odabrane točke te da im dozvole uzimanje uzorka tla tamo gdje je to predviđeno.

U Hrvatskoj istraživanje obuhvaća 3161 točku, a na 300 točaka terenski djelatnici su obvezni uzeti uzorak tla koji će se analizirati u laboratoriju. Analizom dobiveni podaci koristiti će se za izradu Europske pedološke karte kao i mjerenje količine ugljika u tlu, što je bitan faktor koji utječe na klimatske promjene. Vlasnici zemljišta sa kojih je uzorak prikupljen mogu dobiti kopiju analize tla tako da to zatraže od terenskog djelatnika.

Prikupljene informacije o točkama će se upotrijebiti isključivo za izradu statističkih podataka na razini Europe te neće sadržavati nikakve osobne podatke ili podatke o vlasništvu. Podaci se neće upotrebljavati za kontrolu poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju niti u slične svrhe.

Detaljnije o projektu možete saznati na stranicama Agencije za poljoprivredno zemljište:

http://www.zemljiste.mps.hr/o-agenciji/projekti/projekt-3.html

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite