Otvorena nova školska sportska dvorana u Svetoj Nedelji

Dana 02. listopada 2015. godine s početkom u 15,00 sati u Svetoj Nedelji otvoren je objekt nove školske sportske niskoenergetske dvorane, a nalazi se uz Područnu školu Rakitje.U gradnju i opremanje ovoga objekta Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija zajedno su uložili 26 milijuna kuna.

Svečanosti otvorenja, uz ostale, prisustvovali su potpredsjednik Sabora Republike Hrvatske Željko Reiner, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u pratnji zamjenika Rudolfa Vujevića, gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin u pratnji zamjenika Damira Halužana i Ivice Pavlića, predsjednika Gradskog vijeća, Dragutina Vinovrškog Penteka, te pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Biserke Delač.

Dvorana uz OŠ Rakitje grije se i hladi dvjema dizalicama topline, a za dobavu tople vode ima ugrađene solarne panele. “Ovo je niskoenergetski objekat B klase s potrošnjom 49,9 kWh po četvornom metru. Ugradnjom dizalica topline osjetno ćemo štedjeti na potrošnji energije, a što je inače najveća stavka održavanja”, rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin. Također je istaknuo kako je ovo prva sportska dvorana u Svetoj Nedelji, stoga je siguran da će potražnja za korištenje iste biti izuzetno velika.

“Ponosni smo, jer ovo je jedan od najmodernijih školskih-sportskih objekata. Ne samo u županiji. Siguran sam da će djeca ovu dvoranu osjetiti kao svoj drugi dom, da će nastava tjelesne i zdravstvene kulture sada biti na daleko višem nivou, da će se djeca s natjecanja vraćati s medaljama”, rekao je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, dodavši da Županija u obrazovanje godinama ulaže značajna sredstva. “Rezultati se ne vide sutra, ali dugoročno da”, poručio je.

Uz učenike Područne osmogodišnje škole Rakitje, dvoranu će koristiti i sportske te kulturno-umjetničke udruge s prostora Svete Nedelje. “Dvorana je nešto predivno što nam se moglo dogoditi na početku školske godine”, komentirala je Anica Magdalenić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedjelja.

Prisutne je pozdravio i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner. “Grad i Županija su pokazali da se i s relativnom malim sredstvima, kojima raspolažu lokalni proračuni, mogu postići zavidni rezultati. Raduje što se ta sredstva usmjeravaju ka mladima. Svaka investicija u mlade, njihovo znanje i kvalitetu života dokaz je pravoga puta i planiranja budućnosti”, rekao je Željko Reiner.

Svečanost otvorenja nove sportske dvorane kod područne škole Rakitje završila je simboličnim rezanjem vrpce, a ta je čast pripala ravnateljici škole Anici Magdalenić. Dvoranu je blagoslovio župnik župe Blaženog Alojzija Stepinca Božidar Cindori.

U sklopu proslave otvorenja dvorane, u večernjim satima u novoj dvorani održan je i koncert Dražena Zečića.

U subotu, 03. listopada 2015. godine svečanost otvorenja nove dvorane završila je rukometnom utakmicom veterana gradonačelnika, i drugih gostiju, sjevera i juga. Na istoj je zaigrao i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Jelić te mnogi drugi.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite