Gradonačelnik primio stariju odgojnu skupinu Dječjeg vrtića Slavuj u sklopu projekta „Say hello to the world“!

U sklopu projekta „Say hello to the world” danas su djeca iz starije odgojne skupine Delfini Dječjeg vrtića Slavuj (objekt Kerestinec) posjetili Gradsku upravu i gradonačelnika grada Svete Nedelje, Dragu Prahina. U Gradskoj vijećnici, djeca su stigla u pratnji ravnateljice dječjeg vrtića Slavuj, Gordane Supanc, psihologinje Sare Jager, te odgojiteljica Ljiljane Udovičić i Jelene Đogić, a uz gradonačelnika dočekali su ih i zamjenik gradonačelnika Damir Halužan, te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserka Delač.

Uvažavajući vrijednosti i ciljeve Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj u ovoj pedagoškoj godini Dječji vrtić Slavuj je sklopio ugovor s FINI zavod Radeče i uključio se u projekt „Say hello to the world”, međunarodnu inovaciju virtualnog povezivanja vrtića i škola putem mrežne aplikacije „My hello”. Projekt omogućava povezivanje djece diljem svijeta prema unaprijed pripremljenom programu „Pet prstiju” s ciljem upoznavanja različitih kultura i tradicija, oblikovanja nacionalne i državne svijesti, poticanja kreativnosti i stvaralaštva, prihvaćanja različitosti, prevladavanja predrasuda i stereotipa, te komunikacije i izmjene primjera dobre prakse. Djeca iz starije odgojne skupine Delfini, pod mentorstvom psihologinje i odgojiteljica, surađuju s vrtićem Darželis Vyturelis iz Litve te kroz šestomjesečni period imaju video javljanje za svaku od pet tema projekta: 1. To sam ja, 2. Ja i moja obitelj, 3. Ja i moj vrtić, 4. Ja i moje mjesto/grad, 5. Ja i moja država.

Gradonačelnik Drago Prahin srdačno ih je pozdravio, a djeca su bila slobodna postavljati pitanja. Najviše ih je zanimalo što radi gradonačelnik, te koliko ima crkva i policajaca na području grada Svete Nedelje. Djeca su također demonstrirala kako Gradsko vijeće donosi odluke na zadano pitanje, te pokušali odlučiti koje bi boje trebala biti Mitnica. Druženje je nastavljeno uz osvježenje, te su djeci uručeni licitari i karte za biciklističke staze na području Svete Nedelje. Gradonačelnik Drago Prahin i pročelnica Biserka Delač dobili su i prigodan poklon – crteže koje su izradila djeca iz starije odgojne skupine Delfini.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite