Održan svečani prijem Svetonedeljskih vatrogasaca!

Dana 04. svibnja 2016. godine s početkom u 17,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje gradonačelnik je svečano primio svetonedeljske vatrogasce povodom Dana svetog Florijana (Međunarodni dan vatrogasaca). Ispred Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje prisutni su bili predsjednik iste Mario Švigir, kao i zapovjednik Nevenko Čižmešija. Također je bilo prisutno po nekoliko članova ispred svakog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec). Vatrogasce su primili gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin, u pratnji zamjenika Damira Halužana i Ivice Pavlića, te pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Svete Nedelje, Biserke Delač.

Na svečanom prijemu gradonačelnik je uručio i priznanje za Vatrogasca godine, odnosno za 2015. godinu. Ove godine Vatrogascem godine proglašen je g. Pavao Lacković, koji je svojom požrtvovnošću spasio druge vatrogasce koji su nastradali prilikom prevrtanja vatrogasne ljestve. Nesreća se dogodila 13. siječnja 2015. godine na autocesti A1 kod Skradina kada se prevrnulo vatrogasno vozilo DVD-a Hvar, a naš vatrogasac Pavao Lacković, našavši se u tom trenutku na mjestu nesreće, nesebično je priskočio u pomoć i spasio kolege vatrogasce.

Gradonačelnik je tom prigodom vatrogascima čestitao blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, istaknuvši kako smatra da vatrogasci obavljaju odličan posao, uz veliku hrabrost i predanost, te dodao kako je zadatak gradske uprave omogućiti vatrogascima što lakši i jednostavniji posao, dok se od njih očekuje da uvijek budu spremni. Poželio im je što manje intervencija u budućem razdoblju, jer bi to bio znak velikog truda uloženog u prevenciju istih. Također je najavio rekonstrukcije vatrogasnih domova, kao i nabavku novih vozila, koja će se provesti u tekućoj 2016. godini.

U ime okupljenih članova Vatrogasne zajednice i svih naših DVD-a zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Švigir, rekavši da vatrogasci rade po principu dobrog gospodara i paze kako se troše sredstva. Također je, kao i prethodne godine, pohvalio inicijativu Grada Svete Nedelje o zapošljavanju tri vatrogasca (za sada na određeno vrijeme) čime su se osigurali izlasci na intervencije, kao i na ulaganje Grada u nabavku potrebne opreme. Prisutne je pozdravio i zapovjednik Vatrogasne zajednice, Nevenko Čižmešija, također čestitavši svim svetonedeljskim vatrogascima na požrtvovnosti i predanosti u svom radu i djelovanju. Svetonedeljski vatrogasci su se po završetku svečanog prijema uputili na svečanu misu u crkvu Blaženog srca Isusova (Samostan sestara Karmelićnki) u Strmcu.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite