Prvom Svetonedeljskom roštiljadom završena proslava Dana grada Svete Nedelje!

Proslava Dana grada Svete Nedelje koja je započela u srijedu, 18. svibnja 2016. godine održavanjem Gradske smotre folklora, završila je jučer 23. svibnja 2016. godinu uz nezaboravnu Prvu Svetonedeljsku roštiljadu.

U sklopu manifestacije, u petak 20. svibnja 2016. je u novoj školskoj sportskoj dvorani održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj su nazočili mnogobrojni uzvanici. Svečana sjednica Gradskoga vijeća bila je prigoda i za potpisivanje Povelju o prijateljstvu i suradnji sa slovenskom općinom Škofljica. Potpisali su je gradonačelnik Drago Prahin i župan Škofljice Ivan Jordan.

„Prijateljstvo je riječ koja znači „razumijemo se”. Vjerujem da će naša suradnja biti prisna”, rekao je Jordan. Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Sveta Nedelja obilježila je i deset godina od dobivanja statusa grada. „Rezultati gradske uprave, komunalne tvrtke, vrtića, te uspjesi gospodarstvenika pridonijeli su tome da je Sveta Nedelja, statistički, vrlo visoko u hijerarhiji gradova Republike Hrvatske”, rekao je gradonačelnik Prahin.

„Povezujemo se i s drugim gradovima u Republici Hrvatskoj, ali i izvan nje. Surađujemo sa sredinama koje su otprilike u istom položaju kao i mi, a interesno u istom ili približno istom smjeru. Sve to da bi povećali investicijski potencijal koji se dobiva udruživanjem, naročito kada se radi o sredstvima EU”, dodao je Prahin.

U ime Županije, ali i prvog potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislava Karamarka, Dan Svete Nedelje prisutnima je čestitao predsjednik Županijske skupštine, ujedno i saborski zastupnik Dražen Bošnjaković. „Ovo je grad na kojega smo ponosni, a i drugi se gradovi imaju u što ugledati. Neke smo projekte zajedno realizirali, vjerujem da će naša suradnja i u budućnosti biti dobra. Sveta Nedelja je prepoznala fondove EU iz kojih se daju mnoge stvari financirati i tako podići kvaliteta života”, rekao je Bošnjaković. Za sjednice su dodijeljena javna priznanja Grada. Nagradu za životno djelo primila je umirovljena učiteljica Lidija Šoln. Večernji dio programa bio je rezerviran za nastup grupe Falset i koncerta grupe Vatre.

Subota ujutro bila je rezervirana za najmlađe, kada su na trgu održane radionice dječjih vrtića i dječji glazbeni festival Radost u pjesmi. Djeca su uživala u besplatnim sokovima i pecivima, kao i facepaintingu i lunaparku.

U organizaciji Moto kluba Iron Ghosts u 16,00 sati na glavni gradski trg pristigao je defile s više od 300 motora. Tom prilikom svi posjetitelji, kao i članovi defilea, mogli su uživati u besplatnom grahu i pivu.

U 18,00 sati Smotrom povijesnih postrojbi započeo je popodnevni dio programa, a nastavljen je nastupima članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada. Uslijedili su koncerti grupe Vinyl, kao i koncert grupe Magazin koji su više od dva sata zabavljali prepun gradski trg. Posjetitelji su se počastili besplatnim hotdogom i pivom.

U nedjelju je održana prva, ali i nezaboravna, Svetonedeljska roštiljada pod pokroviteljstvom Limarije Sebastijan. Uz bogat zabavno-kulturni i sportski program potrebno je istaknuti nastupe dječjih zborova Pikići, Samoborčeki i Strmečki mališani, nastupe Tamburaških sastava Zlatne godine i Bolji život, edukativno-žonglerske predstave i još mnogo toga.

U sklopu Svetonedelsjke roštiljade Biciklistički klub organizirao je i Svetonedeljsku biciklijadu, Sportska zajednica organizirala je pučke igre, a Moto klub Iron Ghosts stunt show koji je izveo Hrvoje Kostelac.

28 ekipa se natjecalo u pripremi ćevapa, a članovi ocjenjivački žiri su bili gradonačelnik grada Svete Nedelje, Drago Prahin, direktorica Turističke zajednice Grada Svete Nedelje, Renata Vlahović i Zlatan Zuhrić- Zuhra!

Djelatnici Gradske uprave, tvrtke Svenkom i Turističke zajednice spekli su i podijelili 100 kg ćevapa građanima i svim posjetiteljima.

Prvo mjesto i nagrada- rafting na Mrežnici za cijelu ekipu pripao je Sakura team-u. Drugo mjesto osvojili su Laburisti, a treće ekipa pod nazivom Vegetarijanci!

Fotografije pogledajte na stranicama Gradske uprave na drštvenoj mreži Facebook: Grad Sveta Nedelja – Gradska uprava

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite