Gradonačelnik primio predstavnike Udruga branitelja proizišlih iz Domovinskog rata radi potpisivanja ugovora o financiranju njihovih projekata/programa!

Gradonačelnik Drago Prahin primio je danas, sa svojim zamjenicima i pročelnicom Biserkom Delač, predstavnike Udruga branitelja proizišlih iz Domovinskog rata radi potpisivanja ugovora o financiranju njihovih projekata/programa, a nakon završenog natječajnog postupka propisanog Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.

U svrhu očuvanja temeljnih vrijednosti i dostojanstva Domovinskog rata potrebno je proaktivno djelovanje državnih tijela, lokalnih i regionalnih vlasti, te civilnog društva. Udruge branitelja osnovane su s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata te zaštite prava i interesa svojih članova i njihovih obitelji kao i psihosocijalne pomoći svojim članovima. Kvalitetan učinak skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih stradalnika iz Domovinskog rata postiže se i zajedničkim učinkovitim partnerstvom svih institucija i organizacija civilnog društva, zbog čega je važna partnerska uloga Grada Svete Nedelje kao jedinice lokalne samouprave i spomenutih udruga.

Ukupna vrijednost natječaja-ovog projektnog/programskog područja iznosila je 300.000,00 kn koliko je sredstava i dodijeljeno svim braniteljskim udrugama koji su se prijavili na natječaj sa svom propisanom dokumentacijom kojom su zadovoljili formalne uvjete natječaja.

Ugovor je potpisan sa 9 (devet) različitih braniteljskih udruga, od kojih dvije udruge provode po dva različita projekta/programa, a to je Udruga Tigar Rakitje 90/91 i Udruga 151. samoborske brigade.

Najveći iznos sredstava financijske podrške odobren je udruzi Tigar 90/91 Rakitje, ukupno za dva projekta/programa od kojih je jedan program institucionalne podrške podržan od strane Grada Svete Nedelje u iznosu od 130.000,00, a odnosi se na uređenje i opremanje edukativne i multifunkcionalne konferencijske dvorane u objektu Tigrova u Rakitju.

Prema riječima predsjednika Udruge Tigar 90/91 Rakitje, generala dr.sc. Josipa Lucića, namjera je da objekat kao takav bude konstantno u funkciji, te pozvao sve predstavnike drugih Udruga branitelja na suradnju.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite