Projekt „Designing Dialogue“- Sastanak mladih i donositelja odluka u Svetoj Nedelji

Dana 19.09.2016. godine s početkom u 14,00 sati održan je sastanak mladih s donositeljima odluka u okviru projekta „Designing Dialogue”. Svi sudionici dijaloga, mladi i donositelji odluka iz Rumunjske, Španjolske, Turske i Hrvatske okupili su se u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje kako bi razgovarali o poticanju uključenosti mladih u oblikovanje odluka od njihovog interesa, kao temelj za glavni dio projekta – proces dizajniranja modela dijaloga putem kojeg će Grad Sveta Nedelja pokrenuti proces donošenja lokalne strategije djelovanja za mlade.

Ispred Grada Svete Nedelje u svojstvu donositelja odluka sastanku su prisustvovali gradonačelnik grada Svete Nedelje Drago Prahin, zamjenik gradonačelnika Damir Halužan, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač, koordinatorica projekta Martina Fabijan kao i Romana Semenić i Dario Zurovec ispred Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje.

Sastanak su modelirali voditeljica radionica Romina Galović i Ivan Duvnjak. Tijekom sastanka uspostavljen je dijalog u kojem su obje strane mladi i donositelji odluka iznijeli svoja stajališta o problemima s kojima se susreću pri pokušaju uspostave dijaloga. Kao osnovne probleme s kojima se mladi susreću u partnerskim zemljama istaknuli su netransparentnost procesa oblikovanja odluka, nedostatak ambicije donositelja odluka da uključe mlade, ograničen pristup informacijama i needuciranost mladih. S druge strane donosioci odluka ukazali su na problem pasivnosti mladih, nemotiviranost, nedostatak fokusa na željeni cilj, nesagledavanje šire slike i očekivanje brzih rezultata uslijed čega često odustaju upravo od tih postavljenih ciljeva.

Obje strane zaključile su da se upravo kreiranjem efikasnog modela dijaloga između mladih i donositelja odluka mogu premostiti spomenute razlike na obostranu korist te će sudionici u okviru predstojećih radionica raditi na ostvarenju tog cilja.

Po završetku sastanka, partneri projekta Designing Dialogue gradonačelniku su uručili prigodne darove.

Nakon formalnog dijela programa sudionici su u organizaciji Turističke zajednice Grada Svete Nedelje u pratnji turističkog vodiča Vlatke Marić u kratkom polusatnom turističkom obilasku centra posjetili Župnu crkvu Presvetog Trojstva i Kapelu Sv. Roka.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite