Projekt „Designing Dialogue“- Sastanak mladih i donositelja odluka u Svetoj Nedelji

U okviru projekta „Designing Dialogue” strukturitani dijalog mladih i donositelja odluka koji je finaciran od strane EU kroz program Erasmus+, dana 21.09.2016. godine s početkom u 14,30 sati održan je javni event na trgu Ante Starčevića 5, u Svetoj Nedelji.

Svi sudionici projekta „Designing Dialogue”, mladi i donositelji odluka iz Rumunjske, Španjolske, Turske i Hrvatske okupili su se na gradskom trgu u Svetoj Nedelji kako bi prezentirali svoj dosadašnji rad i model dijaloga kojeg su kreirali, a temeljem kojeg će Grad Sveta Nedelja pokrenuti proces donošenja lokalne strategije djelovanja za mlade.

Ispred Grada Svete Nedelje u svojstvu donositelja odluka javnom eventu su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Dragutin Vinovrški Pentek, gradonačelnik grada Svete Nedelje Drago Prahin, zamjenici gradonačelnika Damir Halužan i Ivica Pavlić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač sa suradnicima te direktorica Turističke zajednice grada Svete Nedelje Renata Vlahović.

Posebni gost javnog eventa bio je hrvatski Zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier. Gospodin Davor Ivo Stier zaželio je svima dobrodošlicu u Hrvatsku i Grad Svetu Nedelju, predstavio se sudionicima, te im predstavio ulogu Europske unije i izazove s kojima se ona danas suočava. Također je naznačio i mjere i programe kao što je i Erasmus + koji se provode kako bi se poboljšao položaj mladih u Europoskoj uniji i smanjio jaz između razvijenijih i manje razvijenih regija te naznačio da Europska unija u području mladih posebno ulaze napore u jačanje kohezije između zemalja članica čemu upravo doprinosi i ovaj Erasmus+ program.

Kreirani model dijaloga sudionici su podijelili u 4 koraka (identifikacija, definiranje projekta i planiranje, implementacija te evaluacija), a isti su prezentirali po jedan predstavnik iz svake zemlje iz Hrvatske Matej Anić Matić, iz Rumunjske Emilian Ghelase, iz Španjolske Inmaculada Bautista, a iz Turske Metin Savural.

Donositelji odluka ispred Grada Svete Nedelje pozdravili su predloženi model dijaloga kao model koji će se moći implementirati u proces donošenja odluka od interesa za mlade u Gradu Sveta Nedelja.

U četvrtak 22.09.2016. godine sudionici su posjetili tvrtku Rimac Automobili u organizaciji Turističke zajednice Grada Svete Nedelje, a zatim su proveli ostatak dana u Kampu Zagreb, u Rakitju gdje su snimali video koji će se koristiti u svrhu desiminacije cijelog projekta. Uz video izraditi će se i brošura koja će se u svrhu desiminacije projekta dostaviti donositeljima odluka u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Španjolskoj i Turskoj.

S petkom 23.09.2016. godine, završila je glavna aktivnost na projektu „Designing Dialogue”, te sad predstoji faza diseminacije projektnih rezultata.

Sudionici iz partnerskih zemalja Španjolske, Turske i Rumunjske vratili su se u svoje zemlje s jednim novim životnim iskustvom, obogaćeni novim informacijama, prepuni dojmova i novih prijateljstava.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite