Održana simulirana sjednica Gradskog vijeća za mlade!

U srijedu, 16.11.2016. godine s početkom u 17,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je simulirana sjednica Gradskog vijeća za mlade u kojoj je sudjelovalo 15 mladih s područja grada. Sjednici su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Vinovrški Pentek, kao i članovi Gradskog vijeća Vesna Filipović, Romana Semenić i Dario Zurovec, zamjenici gradonačelnika Damir Halužan i Ivica Pavlić, te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserka Delač. Nakon što je dan ranije održana pripremna radionica za mlade na kojoj su se upoznali sa stvarnim tijekom i načinom održavanja sjednice, mladi članovi Gradskog vijeća na samom početku svečano su prisegli, a sjednicu je do utvrđivanja najstarijeg člana vijeća mladih vodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, g. Dragutin Vinovrški Pentek. Najstariji član vijeća mladih bila je vijećnica Ivana Bertović, koja je preuzela vođenje sjednice do izbora predsjednika.

Nakon što je najstariji član Gradskog vijeća mladih, Ivana Bertović, otvorila simuliranu sjednicu vijeća, Gradsko vijeće mladih jednoglasno je usvojilo Dnevni red, te je uslijedio izbor predsjednika i potpredsjednika predstavničkog tijela. Stranka „Čuvari Grada Svete Nedelje” predložili su Tomislava Palačkovića za predsjednika, dok je stranka „Svetonedeljska stranka mladih” predložila Anu Lovasić za predsjednicu. Tajnim glasovanjem za predsjednicu Gradskog vijeća mladih na ovoj simuliranoj sjednici izabrana je Ana Lovasić, dok su za potpredsjednike istog izabrani Antonio Ljubić i Tomislav Palačković.

Novoizabrana predsjednica Ana Lovasić preuzela je presjedanje sjednicom vijeća za mlade te otvorila aktualni sat. Na aktualnom satu mladi vijećnici imali su priliku postavljati pitanja zamjenicima gradonačelnika Damiru Halužanu i Ivici Pavliću, te pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biserki Delač. Uvažene mlade vijećnike najviše su zanimala pitanja od interesa za mlade, kao što su visoke cijene prijevozničkih učeničkih i studentskih mjesečnih pokaza, osiguranje prostora odnosno kulturnog centra za mlade s područja Svete Nedelje, mogućnosti održavanja češćih edukacija i seminara za mlade s područja poduzetništva, te povećanje novčanog iznosa naknade za novorođenčad.

Po završetku aktualnog sata krenulo se s prezentacijom programa mladih, a sami prijedlozi su uz temeljito obrazloženje bili i potkrijepljeni s prijedlozima podmirenja troškova. „Svetonedeljska stranka mladih” prezentirala je svoj prijedlog: Organiziranje izleta (posjet poduzetnicima u RH) i radionica poslovne komunikacije sa svrhom povezivanja i razmjena ideja mladih. Stranka „Čuvari Grada Svete Nedelje” predložila je svoj prijedlog: Iznajmljivanje sportske dvorane „Čičak” u svrhu osiguranja dodatnog prostora za sportske i rekreativne aktivnosti kako bi se rasteretila postojeća sportska dvorana. Stranka „Progresivna Sveta Nedjelja” prezentirala je svoj prijedlog: Klizalište u Svetoj Nedelji. Nakon prezentacija uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali mladi vijećnici, zamjenici gradonačelnika Svete Nedelje i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada. Po završetku iste većinom glasova usvojen je prijedlog Svetonedeljske stranke mladih za koje će se osigurati sredstva u Proračunu Grada Svete Nedelje kroz program Savjeta mladih Grada Svete Nedelje. Prije samog završetka i uručivanja potvrda o sudjelovanju na simuliranoj sjednici Gradskog vijeća za mlade, prisutnima su se obratili članovi predstavničkog tijela odnosno Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, Vesna Filipović, Romana Semenić i Dario Zurovec.

Ovom simuliranom sjednicom Gradskog vijeća za mlade, Grad Sveta Nedelja omogućio je mladima s područja Grada koji imaju između 18 i 30 godina da kroz simuliranu sjednicu raspravljaju, glasaju i odlučuju o temama i projektima za mlade, te se u potpunosti upoznaju s načinom i radom predstavničkog tijela. Mladi su bili pripremljeni za njihove vijećničke uloge kroz radionicu održanu dan ranije, uz stručnu pripremu voditelja projekta od strane Grada Svete Nedelje Martine Fabijan i predsjednika Gradskog vijeća Dragutina Vinovrški Penteka. U pripremi vijećnika ispred Udruge Pozitiva Samobor sudjelovali su Romina Galović i Ivan Duvnjak.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite