Dodjela priznanja za počasnog građanina

Sukladno odluci Gradskog vijeća iz travnja 2017. godine, danas je Damiru Petraviću  gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio priznanje za počasnog građanina Svete Nedelje. Na svečanom primanju u Gradskoj vijećnici su ga dočekali gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenica Marija Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak, kao i mnogobrojni vijećnici i drugi uzvanici. Predsjednik Gradskog vijeća je prije svega zahvalio gospodinu Petraviću na njegovom radu te mu zaželio dobrodošlicu. Damir Petravić je u kratkom govoru naglasio kako je počeo izučavati povijest vlastite porodice u čast djedu i baki koji su rođeni Strmčani. Oni su ga kroz svoje priče iz mladosti inspirirali da izučava rodoslovlje svih prezimena koje je iz istih priča zapamtio. Petravić je izjavio kako čovjek umire dva puta- prvi put kad fizički umre, a drugi kad ga nitko ne prepoznaje na slikama. Svojim radom nije htio da se obični ljudi, koji nisu imali velika dostignuća zaborave jer da njih nije bilo, ne bi bilo ni današnjih stanovnika Svete Nedelje. U početku je krenuo izučavati vlastitu obitelj, nakon čega je primijetio povezanost s mnogobrojnim obiteljima te je tijekom pet godina zapisivao sva imena i prezimena. Tako se i rodila ideja da pomogne izučava rodoslovlje i drugima. 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite