Konstituiran je Stožer civilne zašite Grada Svete Nedelje

Gradonačelnik Dario Zurovec potpisao je Odluku o osnivanju i imenovanju Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje. U kratkom govoru gradonačelnik je naglasio kako se konstituiranje Stožera pripremalo nekoliko mjeseci, a glavni pokretač su bile nedavne poplave pri kojima je uočeno da osim jakih vatrogasnih snaga nedostaje karika civilne zaštite. Cilj je da se kroz dogledno vrijeme sustav civilne zaštite u Svetoj Nedelji postavi na zavidnu razinu u odnosu na ostale gradove. Za načelnicu Stožera imenovana je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, a za zamjenika načelnice Alen Vojvodić koji je dugi niz godina član vatrogasne zajednice i povjerenik Mjesnog odbora Strmec u civilnoj zaštiti.  Ostali imenovani članovi su: Mario Vegar (predstavnik PUZS Zagreb), Ivan Štimac (zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje), Vladimir Novak (predstavnik HGSS-a), Anica Francetić Kufrin (predstavnica Gradskog društva Crveni Križ Samobor), Dalibor Jakopec (direktor SVENKOM-a), Zvonko Marko (predstavnik udruga Grada Svete Nedelje), Nikola Skopljak (voditelj upravljačke skupine postrojbe CZ Grada Svete Nedelje), Dražen Mrkić (predstavnik PP Samobor), Hela Širanović (privatna zdravstvena njega u kući), Tomislav Vrančić (predstavnik poduzeća „Vrančić d.o.o.”). Načelnica Stožera istaknula je da Stožer civilne zaštite, osim što je stručno, operativno i koordinativno tijelo koje usklađuje djelovanje operativnih snaga civilne zaštite tijekom provođenja mjera i aktivnosti civilne zaštite tijekom nesreća i katastrofa, trebao bi potaknuti građane da prvenstveno rade na samozaštiti. Stožer će osim preuzimanje velike uloge u kriznim situacijama, preuzeti i ulogu u različitim preventivnim programima na području Grada, poput prevencije protiv droga. Načelnica Hršak je zaključila kako je imenovanje Stožera odgovornost koju su svi članovi preuzeli na sebe kako bi služili građanima te će ustrajno raditi na osnaživanju i jedinstvu svih članova sustava civilne zaštite u Gradu. 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite