Održani 10. dani pasivne kuće u Hrvatskoj

U periodu od 10. do 12. studenog u prostorima AGG fakulteta u Zagrebu održani su 10. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj – trodnevni međunarodni skup s izložbom i stručnim obilascima organiziran pod visokim pokroviteljstvima ministarstava i drugih institucija na kojima Grad Sveta Nedelja već desetu godinu za redom sudjeluje kao Grad partner uz još osam drugih gradova lijepe naše.Ovaj međunarodni skup je glavno ishodište spoznaja stručno utemeljenih i najboljom praksom ostvarenih novih i obnovljenih kuća i zgrada u Hrvatskoj i inozemstvu u skladu s definicijama novih tipova pasivnih kuća (klasik, plus i premium), njihovoj certifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje (nZEB).Na skupu se govorilo o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i dubinske energetske obnove “faktor 10”, a prikazani su funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovirani novi građevinski materijali i sustavi, instalacijski sustavi i oprema visoke energetske učinkovitosti. Trajne teme ovog skupa su također i zakonski okvir RH i EU, modeli investiranja uključujući zelenu javnu nabavu, poticaje i potpore.
U cilju razmjene iskustva i stjecanja novih znanja, ovom skupu su bili nazočni razni stručnjaci, nastavnici, studenti i učenici, projektanti, izvoditelji, proizvođači, izlagači, investitori, banke, predstavnici gradova, županija, lokalne uprave, fondova, udruge i institucije. 
Ispred Grada Svete Nedelje, na skupu su bili nazočni gradonačelnik Dario Zurovec i viša savjetnica za prostorno komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Renata Rožek. Gradonačelnik je na samom otvaranju održao kratak pozdravni govor za sve prisutne i u ime Grada preuzeo zahvalnicu za višegodišnju suradnju i potporu ovom skupu, a viša savjetnica Rožek je kao primjer dobre prakse pripremila prezentaciju o energetskoj obnovi kulturnog dobra (pdf ovdje).

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite