Grad Sveta Nedelja započela je s aktivnostima da postane “Grad prijatelj djece

Krajem listopada Gradsko vijeće Grada Svete Nedelje jednoglasnom je odlukom odlučilo krenuti u kandidaturu da Grad Svete Nedjelja postane grad prijatelj djece. 

„Child Friendly City” je globalna inicijativa UNICEF-a pokrenuta 1996. godine s ciljem stvaranja gradova po mjeri djece. Akciju u Hrvatskoj provodi Savez društava Naša djeca i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. 

Cilj Akcije je motivirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe za djecu, pravne subjekte, udruge u gradovima, te roditelje, a napose  djecu u lokalnim zajednicama da potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece prema Konvenciji UN o pravima djece. Cilj Akcije ostvaruje se na četiri međuovisna načina: poticanje svih sudionika na udruženo i koordinirano djelovanje radi osiguranja uvjeta za kvalitetan život djece u našem gradu, evidentiranje postignutih rezultata, medijsko praćenje dometa akcije i dodjela javnog priznanja za ispunjenje zahtjeva akcije u obliku počasnog naziva Grad Sveta Nedjelja – prijatelj djece. 

Za stjecanje prestižnog naziva „Grad – prijatelj djece” treba ostvariti zahtjeve u deset programskih područja i u Gradu Svetoj Nedelji su već pokrenuti prvi koraci. Osim što je Gradsko vijeće Grada donijelo odluku o uključenju u akciju, potom je i izglasana Odluka o imenovanju članova gradskog koordinacijskog odbora. Za predsjednicu je izabrana gradska vijećnica Sabrina Pejić, a za potpredsjednika vijećnik Marko Kresonja. Ostali članovi koordinacijskog odbora su: Karla Tesar (OŠ Sveta Nedjelja), Josip Karmelić (OŠ Vladimira Deščaka), Mirela Slamar (Vijeće roditelja PŠ Kerestinec), Gordana Neralić (Vijeće roditelja OŠ Vladimira Deščaka), Jelena Šobat (Vijeće roditelja OŠ Sveta Nedjelja), Jelena Cvetković (socijalna radnica), Ana Čerkez (studentica) i Ivana Juričić (vijeće roditelja DV Slavuj Strmec). 

Zadatak odbora bit će organiziranje i provođenje niza aktivnosti kako bi se stekao počasni naziv „Prijatelj djece” kao što je utvrđivanje potreba djece, izrada godišnjeg plana, procjena realnih potreba i stvarnih mogućnosti lokalne zajednice, a jedna od obveza je i redovito davanje godišnjih izvješća. Kada se ispune svi uvjeti i stekne počasni naziv „Grad Sveta Nedelja– prijatelj djece” moralna obveza Grada bit će da i dalje zadrži postignutu razinu i jednako kvalitetno nastavi s organiziranjem aktivnosti za djecu.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite