Međugradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih škola gradova Svete Nedelje i Samobora – Lidrano 2018.

U OŠ Vladimir Deščak danas se održava međugradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva osnovnih škola gradova Svete Nedelje i Samobora – Lidrano 2018. čiji je domaćin OŠ Sveta Nedelja.
Zadaća ove smotre je razvijati i poticati učeničko literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo, te promicati učeničko pisano i govorno izražavanje na hrvatskome jeziku. Također, smotrom Lidrano otkriva se, prati i potiče učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnosti u daljnjem radu.
Otvorenju smotre Lidrano nazočili su, uz domaćina ravnateljicu OŠ Sveta Nedelja Anicu Magdalenić, ispred Grada Svete Nedelje zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, ispred Grada Samobora Marijan Kižlin, viši savjetnik za prosvjetu, sport i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, ispred Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Maja Rađenović Fijan, te ravnatelji drugih Osnovnih škola s područja Samobora, kao i članovi Povjerenstva za organizaciju i provedbu smotre.
Smotru je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje, Marija Hršak, istaknuvši kako Lidrano ne samo da njeguje hrvatski jezik, Lidrano otkriva i prati darovite učenike. Darovitost se najčešće otkriva već u najranijoj dobi u obitelji, a najveću ulogu u prepoznavanju darovitosti i poticanju učenika da se prepuste u avanturu stvaralaštva imaju učitelji. Ljubav koja se stječe prema jeziku i stvaralaštvu učenika u literarnom, dramskom-scenskom i novinarskom području jest nešto što svakako treba njegovati, istaknula je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak. Uz mnogo uspjeha na samoj smotri, učenicima je prije svega zaželjela zadovoljstvo i radost koju sa sobom nosi prepuštanje stvaralačkom žaru.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite