Obilježavanje Dana ružičastih majica – programa prevencije vršnjačkog nasilja

Dana 29. veljače 2018. godine Grad Sveta Nedelja na čelu s gradonačelnikom Grada Dariom Zurovcem, zamjenicima i pročelnicom JUO, komunalnim poduzećem Svenkom d.o.o. te Turističkom zajednicom Grada obilježili su Dan ružičastih majica.

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se svake zadnje srijede u veljači. Akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja u gradu Sveta Nedjelja pokrenula je Udruga BALANS – CODE te se ista obilježava od 2016.godine.

Grad Sveta Nedelja, komunalno poduzeće Svenkom d.o.o. kao i Turistička zajednica Grada imaju nultu stopu tolerancije prema vršnjačkom nasilju te isto najoštrije osuđuju kao najekstremniji oblik neprihvatljivog ponašanja djece. Također, upozoravaju kako je potrebno i preventivno djelovati na svako drugo nedolično ponašanje koje može utjecati na obrazovanje vršnjaka, stvarati negativnu atmosferu u razredu te uzrokovati poteškoće u ponašanju, kako žrtvama nasilja tako i ostalim promatračima, ali i samom počinitelju nasilja. Apeliramo da je svatko dužan obavijestiti Centar za socijalnu skrb o kršenju djetetovih prava, a posebno o svim oblicima nasilja. Ukoliko ste žrtva ili znate za slučaj nasilja među djecom isti možete prijaviti odgovornoj stručnoj osobi u školi, neposredno ili slanjem pisane obavijesti jednoj od institucija nadležnih za problem. Stručnu pomoć u slučaju nasilja među djecom, dijete i njegovi roditelji mogu zatražiti kroz savjetodavni razgovor sa stručnom osobom u školi, u Centru za socijalnu skrb Samobor, Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba ili u organiziranim savjetovalištima u okviru ustanova ili udruga. Pomoć je potrebno pružiti djetetu koje je pretrpjelo nasilje, ali i djetetu počinitelju nasilja.

Sve pozivamo da se priključe akciji obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja kako bi zajedničkim snagama djelovali na smanjenje vršnjačkog nasilja, kao i proširili svijest o važnosti pravovremenog prepoznavanja nasilja te pružanja pomoći i podrške djeci koja ga trpe.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite