Završen prvi vikend proslave Dana grada 2018.

U subotu, 19.05.2018. godine manifestacija Dan grada Svete Nedelje 2018. započela je već u 7 sati ujutro održavanjem natjecanja Pike Mastres, lovu na štuke iz čamca na jezeru Orešje. Natjecanje je organiziralo Športsko ribolovno društvo Sloga iz Orešja, a sudjelovale su 23 ekipe u sastavu od 2 člana. Prvo mjesto je pripalo ekipi Gotcche iz Kočevja, Slovenija, koja je ulovila štuku tešku 4,40 kilograma, drugo mjesto pripalo je ekipi Pike Hamer iz susjednog grada Samobora, a treće mjesto ekipi Savar Team također iz Slovenije. Nagrade su uručili Marija Hršak zamjenica gradonačelnika, potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak, voditelj Centra za posjetitelje grada Svete Nedelje Ivan Prgomet i predsjednik Sportske zajednice Grada Svete Nedelje Zoran Žitković.

S početkom u 12,00 sati u prostorijama Gradske vijećnice započele su prijave za 23. Croatia Classic Marathon u organizaciji Oldtimer kluba Stari kotači. Mnogobrojne vozače oldtimera tom prilikom pozdravili su gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u pratnji gostiju iz makedonskog grada Gostivara, koji je novi Grad prijatelj Svete Nedelje. Prisutne je pozdravila i počasna konzulica Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, gđa. Vita Huzjan. U 14,00 sati održan je ceremonijalni start, a prvo vozilo propustio je gradonačelnik Svete Nedelje i gradonačelnik grada Gostivara.

Više od 200 motorista sudjelovalo je u defileu koji je pristigao na Trg Ante Stračevića oko 16,00 sati. Za sve posjetitelje i goste organizator defilea, Motoklub Iron Ghost, osigurao je besplatan grah i pivo. Motoriste su dočekali gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, te im poželili još mnogo ovakvih susreta. Program su upotpunili koncertni nastupi skupine Wanted5 i Miha i Mišo.

U nedjelju, 20. svibnja 2018. godine, održana je Svetonedeljska roštiljada na jezeru Kipišće. 30 natjecateljskih ekipa natjecalo se u pripremi ćevapa, dok je ocjenjivački žiri (u sastavu: Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje, Ivan Prgomet, voditelj Centra za posjetitelje grada Svete Nedelje i Zoran Šprajc, voditelj magazina RTL Direkt) ocijenio i odlučio koje su tri ekipe pripremile najukusnije ćevapčiće. Treće mjesto i bon u vrijednosti 500,00 kuna za konzumaciju prema vlastitom izboru u Restoranu Breza, osvojila je ekipa pod nazivom Modern Family. Drugo mjesto i bon u vrijednosti 1.000,00 kuna za konzumaciju prema vlastitom izboru u restoranu Hotela Santiny, osvojila je ekipa pod nazivom Vegetarijanci. Prvo mjesto i bon putničke agencije Kompas u vrijednosti od 3.000,00 kuna za putovanje prema vlastitom izboruosvojila je ekipa Hvidra i 151. Samoborska brigada. Nagrade su uručili gradonačelnik grada Svete Nedelje Dario Zurovec, potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak, voditelj Centra za posjetitelje grada Svete Nedelje Ivan Prgomet i direktor tvrtke Svenkom Dalibor Jakopec.

Uz mnogobrojne goste, predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, predstavnike institucija i udruga s područja grada i šire, Svetonedeljsku roštiljadu je posjetio i gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić u pratnji suradnika. Čestitao je gradonačelniku Svete Nedelje, kao i svim svetonedeljčanima i svetonedeljčankama njihov dan, kao i na uspješno organiziranoj proslavi. Pozdravio je svetonedeljske proizvođače i predstavnike udruge, te obišao i sve natjecateljske ekipe.

Djeca i mladi uživali su u bogatom programu za koji su se pobrinuli dječji zborovi Strmečki mališani i Samoborček, Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja i Plesni klub Point iz Samobora. Nastup su upotpunili i žongleri – animator Tontorino i Zrinko koji su uz nastupe s vatrom, izveli i predstavu te nagradili svu djecu balonima po želji. Najmlađi su se također mogli zabaviti u parku gdje su neograničeno mogli koristiti ponuđene animacijske sprave (trampolini, veliki i mali dvorci na napuhavanje, bazen s pedalinama).

Organizatori ove najposjećenije svetonedeljske manifestacije, Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i Svenkom d.o.o., za sve posjetitelje osigurali su besplatne ćevape. Sponzori navedne manifestacije su: Limarija Sebastijan, Lidl, Hotel Santiny, Restoran Breza,Grafika Grafoprint i Mistral, a medijski pokrovitelj Radio SVN.

Nakon završenog natjecateljskog dijela manifestacije posjetitelji su mogli uživati u koncertu tamburaškog sastava Gospodari tambura.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite