Održane prezentacije, predavanja i degustacija jela u organizaciji ŠRD Sloga Orešje i LU Jastreb Sveta Nedelja

Dana 23.05.2018. godine, s početkom u 12,00 sati, ispred Ribičke kuće na Jezeru Orešje održana je kratka prezentacija pecanja ribe, vožnja čamcem po jezeru Orešje, kao i degustacija fiša i šarana s rašlja. Organizator ovog dijela manifestacije koja se održala u povodu proslave Dana grada Svete Nedelje 2018. je Športsko ribolovno društvo „Sloga” Orešje. ŠRD “Sloga” Orešje osnovano je 1986. godine zaslugom nekoliko zaljubljenika športskog ribolova te dobilo u koncesiju i korištenje zatvorene vode jezera Orešje koje se nalazi u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec. Jezero je po svom nastanku šljunčara veličine 39ha te dubine koja varira od 0 do 4 m ovisno o utjecaju podzemnih voda rijeke Save. Društvo danas broji preko 40 odraslih članova, te oko 20 djece.

Prezentaciji i degustaciji nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak, direktor tvrtke Svenkom d.o.o. i voditelj Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje, Ivan Prgomet. Zamjenica gradonačelnika tom je prilikom čestitala ribolovnom društvu „Sloga” na čelu s predsjednikom Petrom Šikcom, na dugogodišnjem trudu i njegovanju odnosa prema prirodi, kao i velikom ulaganju na očuvanje okoliša i prirodnog staništa riba.

S početkom u 18,00 sati prezentaciju, izložbu i degustaciju jela organizirali su i članovi Lovačke udruge Jastreb Sveta Nedelja u Lovačkoj kući u Orešju. Lovačka udruga Jastreb Sveta Nedelja osnovana je 1945. godine i radi neprekidno do današnjeg dana. Osnovna djelatnost Udruge je uzgoj, zaštita i lov divljači, korištenje divljači i njezinih dijelova, održavanje staništa, te zaštita prirode i ljudskog okoliša uz primjenu najviših etičkih standarda. Usklađuje i unapređuje odnose na uzgoju, zaštiti, lovu i iskorištavanju divljači kao dobra od interesa za RH uz zaštitu prirode i čovjekova okoliša, gospodari lovištem i omogućuje članovima Udruge da se organizirano bave lovstvom, unapređuje odgoj i izobrazbu lovaca te razvija lovačku etiku među lovcima, organizira seminare i predavanja radi pružanja pomoći lovcima i lovačkim pripravnicima, organizira, razvija i unapređuje lovnu kinologiju i lovno streljaštvo, organizira prigodne lovačke izložbe i lovno kinološke priredbe. Udruga broji 56 članova, a zajedničko otvoreno lovište broj I/109 Svetonedeljsko Samoborsko polje u zakupu je od 2009. do 2019. godine i u tom periodu Lovačka udruga Jastreb je dužna uzgajati, štititi i održavati matični broj divljači prema lovnogospodarskoj osnovi (LGO).

Predavanju, izložbi i degustaciji jela u ime Grada Svete Nedelje nazočili su zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi. Zamjenica gradonačelnika Marija Hršak obratila se članovima Udruge i svim prisutnim gostima pohvalivši djelatnost Udruge kao jednu od najvažniji u kontekstu očuvanja ljudskog okoliša, zaštite prirode, kao i održavanja prirodnih staništa. Također je istaknula kako se nada da će u skorijem vremenu njihov rad na zaštiti i obnovi prirodnih staništa prepoznati i neke druge institucije, te da će u suradnji s Udrugom održati i aktivnosti za djecu u smislu upoznavanja prirode i okoliša u kojem borave. Čestitala je Udruzi na čelu s predsjednikom Mariom Mikležom, te istaknula kako su će podršku Grada Svete Nedelje uvijek imati.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite