Besplatni udžbenici za svetonedeljske osnovnoškolce!

Grad Sveta Nedelja prošle je godine (školska godina 2017./2018.) u potpunosti sufinancirao nabavku udžbenika, bez dopunskih nastavnih materijala, za svetonedeljske osnovnoškolce. Za navedeno sufinanciranje udžbenika Grad je u Proračunu osigurao sredstva u iznosu od 392.251,73 kune.

Dana 04.06.2018. godine gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je Sporazum o sufinanciranju udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava i provođenju postupka javne nabave sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i ravnateljima naših osnovnih škola, Anicom Magdalenić i Ivicom Pavlićem.

Ove školske godine (2018./2019.) Zagrebačka županija financirat će fiksni iznos od 470 kuna po učeniku za nabavu udžbenika za obvezene predmete, dok će Grad Sveta Nedelja osigurati ostatak sredstava do tržišne vrijednosti istih. Također će osigurati sredstva za nabavku udžbenika za izborne predmete, za radne bilježnice, likovne mape, radne kutije za tehničku kulturu i atlase za 5. razrede. Tako će svetonedeljske osnovnoškolce na klupama dočekati besplatni udžbenici, kao i dodatni nastavani materijal.

Podsjećamo, pravo na korištenje udžbenika imaju redoviti učenici osnovnih škola na području Grada Svete Nedelje, osim učenika koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, te učenici koji pravo na besplatne udžbenike ostvaruju po nekoj drugoj osnovi. Nakon završetka nastavne godine 2018./2019. učenici su dužni vratiti sve zadužene udžbenike školama, radi korištenja u idućim generacijama. O svim detaljima ostvarivanja prava, škole će na vrijeme informirati roditelje osnovnoškolaca.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite