Održana konferencija za medije povodom sklapanja Ugovora za energetsku obnovu OŠ Sveta Nedelja

Dana 16. kolovoza 2018. godine  s početkom u 15,00 sati održana je konferencija za medije u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje. Povod konferencije bio je potpisivanje Ugovora za energetsku obnovnu između Osnovne škole Sveta Nedelja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Navedenim ugovorom ostvareno je 3.646.709,15 kuna s PDV-om bespovratnih sredstava od Fonda, dok preostali iznos od 5.453.002,54 kn financira Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija, odnosno pola sredstava osigurava Grad Sveta Nedelja, a drugu polovicu Zagrebačka županija. Ukupnim sredstvima koja iznose 9.099.711,69 kn s PDV-om financirat će se potpuna rekonstrukcija Osnovne škole Sveta Nedelja.

Na konferenciji su prisutvovali zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

Uvodnu riječ imao je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi koji je srdačno pozdravio sve prisutne i poželio dobrodošlicu u Grad Sveta Nedelja. Posebno se zahvalio ravnateljici Osnovne škole Sveta Nedelja, Anici Magdalenić koja je omogućila da se ova projektna prijava uspješno izvrši. Također, Zagrebačkoj županiji koja je ujedino i osnivač škole te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Istaknuo je da je ovaj projekt dobar primjer kako institucije sa različitih razina međusobno dobro surađuju, te da mogu postići i realizirati uspješan projekt. Također, navodi da mu je zadovoljstvo što je Grad Sveta Nedelja dao svoj doprinos u pisanju projekata i ostavrenju istih.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zahvalio se svima te pohvalio inicijativu Osnovne škole Sveta Nedelja i ravnateljice Anice Magdalenić, predstavnike Grada ali isto tako i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je odabrao projekte za Osnovnu školu Sveta Nedelja i područnu školu Kerestinec. Nadalje, navodi da će djeca imati bolje i kvalitetnije uvjete školovanja nakon rekonstrukcije, a poduzetnici će dobiti priliku za posao na realizaciji energetske obnove.

Ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedelja Anica Magdalenić, također se zahvalila svima, a ponajprije gradu Svetoj Nedelji. Navodi kako su poslijednji veći radovi na školi izvođeni 2000. godine, te kako do sada nisu imali prilike uložiti ovoliko sredstava. Također je istaknula kako će navedeni radovi uvelike pridonijeti materijalnom i prostornom stanju, poboljšanju uvjeta rada, a time i zadovoljstvu učenika i profesora. Rekonstrukcijom škole, uvelike će se pridonjeti uštedi, odnosno smanjenju troškova energenata.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, istaknuo je da će se ovim projektom ostvariti do 68% energetske uštede, a time i novaca koje škola može preusmjeriti u podizanje kvalitete obrazovanja. Važno je naglasiti visinu prolaznosti svih projekta na navedenom natječaju od 97%. Također, navodi da ovim projektom brinemo i o zaštiti okoliša, podizanju kvalitete boravka djece i nastavnika u prostorima škole. Pohvalio je gradsku upravu Grada Svete Nedelje za ustrajnost u dosadašnjim procesima prijava projekata. Isto tako, pohvalio je i suradnju sa Zagrebačkom županijom, te stavlja naglasak na partnerski odnos kao jedini način uspjeha projekata.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite