Crveni križ će zaposliti 12 gerontodomaćica

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora dobilo je nepovratna sredstva od Ministarstva rada i mirovinskog sustava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici“.
Ugovor vrijedan više od 2, 5 milijuna kuna u resornom ministarstvu jučer je potpisala ravnateljica Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, Anica Francetić Kufrin.

Kroz projekt „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ koji će se provoditi narednih 26 mjeseci Crveni križ Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, moći će zaposliti 12 gerontodomaćica i koordinatora programa. Oni će se brinuti o 60 korisnika usluga pomoći i njege.

Crveni križ će u narednih mjesec dana korisnike programa odabrati u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Samoboru, a gerontodomaćice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Gerontodomaćice će obavljati poslove pomoći o njege u kući, ovisno o potrebi korisnika.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Svete Nedelje i Samobora, Marija Hršak i Sanja Horvat Iveković  jer oba grada podupiru ovaj vrijedan projekt.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite