Gradonačelnik saslušao stanovnike Jagnjić Dola

Danas je na glavnom gradskom trgu u Svetoj Nedelji s početkom u 08,00 sati započeo javni prosvjed. Članovi Mjesnog odbora Jagnjić Dol i sumještani navedenog naselja okupili su se na trgu kako bi izrazili nezadovoljstvo brzinom izvođenja radova na prometnicama unutar njihovog naselja. U naselju Jagnjić Dol (Svetonedeljska cesta) kao i u naselju Brezje (Malogorička cesta), a sukladno provedenom Javnom natječaju, u tijeku je izvedba radova na izgradnji kolektora fekalne kanalizacije. Investitor je Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. iz Zagreba., a izvoditelj radova je tvrtka Palir d.o.o. Trenutno se izvode priključci na fekalnu kanalizaciju, te ukoliko građani pristupe potpisu ugovara i izvrše obvezu plaćanja, radovi na izvedbi priključaka biti gotovi u do 15. listopada 2018. godine.

Gradonačelnik Dario Zurovec i njegovi zamjenici Marija Hršak i Davor Nađi, u pratnji tehničkog direktora Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. Marina Galijota te ostali suradnici, sastali su se s prosvjednicima na glavnom gradskom trgu kako bi zajedničkim dijalogom postigli rješenje. Gradonačelnik Dario Zurovec saslušao je građane i također izrazio nezadovoljstvo tijekom izvođenja radova. Istaknuo je kao će i dalje vršiti pritisak na investitore, kao i na izvođače radova, kako bi se to u što kraćem roku zaista i završilo. Detalje oko izvođenja radova pojasnio je Marin Galijot, tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. kazavši kako su podnesena 82 zahtjeva za izvedbu kanalizacijskog priključka, od kojih je s jučerašnjim datumom bilo sklopljeno 45 ugovora, dok se s današnjim danom očekuje više od 70 potpisanih ugovora. Od svih navedenih ugovora, uplaćeno je 26 priključaka. Početkom tjedna započela je i izvedba priključaka na terenu, a po izvedbi svih 70-ak priključaka Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. u suradnji sa Županijskim cestama izvesti će asfaltiranje prometnice u cijeloj zoni radova. 15. listopad 2018. godine krajnji je rok za završetak izvedbe priključaka na fekalnu kanalizaciju, istaknuo je tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o..

Na pitanja sugrađana da li se može pripomoći građanima uvođenjem dodatnog obročnog plaćanja gradonačelnik Dario Zurovec pojasnio je kako je u ovom trenutku moguće obročno plaćanje na 36 rata, no da će do idućeg tjedna razmotriti postoje li dodatne mogućnosti odnosno povećanje broja obročnih rata ili neka druga mogućnosti pripomoći sugrađanima. Zahvalio je svima na dolasku te još jednom istaknuo kako će i dalje vršiti pritisak na investitore i izvođače kako bi radovi bili završeni u što kraćem roku, a na obostrano zadovoljstvo građana i Grada Svete Nedelje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite