Održan svečani prijem povodom dodjele Javnih priznanja Grada Svete Nedelje

 

Danas je s početkom u 14,00 sati održan svečani prijem povodom dodjele Javnih priznanja. Priznanja su dodijeljena Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja, Kuburaškom društvu Gromovnik, Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy te Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja. U Gradskoj vijećnici dočekao ih je i primio gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Na samome početku nagrađene je pozdravio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako je izuzetno ponosan na rad nagrađenih udruga, kao i na trud i zalaganje člana šahovskog kluba koji je ljetos osvojio prvo mjesto u državi u kategoriji do 13. godina. „Izuzetno mi je drago danas primiti, ali i nagraditi, udruge i pojedince koji su svojim zalaganjem doprinijeli uspjehu grada Svete Nedelje, kao i svom osobnom uspjehu. U budućim razdobljima želim vam da uživate u onome što radite, te vam svima  još jednom od srca čestitam.“  – istaknuo je gradonačelnik.

U sklopu svečanog prijema gradonačelnik Dario Zurovec je uručio Priznanje za izvanredan uspjeh Lovri Novoselu, članu Šahovskog kluba Sveta Nedelja za osvojeno 1. mjesto u šahu u kategoriji do 13. godina na državnom natjecanju održanom u periodu od 15.06. do 21.06.2018. godine u Segetu Donjem u Trogiru. Uz Priznanje Grada Svete Nedelje za izvanredan uspjeh, dodijeljena mu je i novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kuna.

Zahvalnicu Grada Svete Nedelje dodijelio je Kuburaškom društvu ”Gromovnik” Sveta Nedelja za izuzetan doprinos i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine i tradicijske kulture, postignut kroz brojne nastupe na svetonedeljskim manifestacijama ali i diljem Hrvatske. Od siječnja do rujna 2018. godine Kuburaško društvo Gromovnik otvorilo je i sudjelovalo na 15-ak manifestacija održanih na području grada Svete Nedelje, te na manifestacijama održanim u drugim gradovima kao što su Senj, Bakar, Zagreb, Dugo Selo, Krasno itd. promovirajući Svetu Nedelju. Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje za promociju Svete Nedelje tijekom godine, udruzi Kuburaško društvo ”Gromovnik” Sveta Nedelja dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna.

Gradonačelnik Dario Zurovec dodijelio je Zahvalnicu Grada Svete Nedelje Udruzi Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja, za mnogobrojne uspjehe postignute u plesnoj i natjecateljskoj sezoni 2017./2018. Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje dodijeljena im je i novčana nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna.

Zahvalnica Grada Svete Nedelje također se dodijelila i Povijesnoj postrojbi Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy (Povijesna postrojba Hrvatske vojske) za izuzetan doprinos i očuvanje svetonedeljske kulturne baštine i tradicijske kulture, postignut kroz brojne nastupe diljem Hrvatske tijekom 2018. godine. Svetonedeljska Garda od siječnja do rujna 2018. godine imala je 14 izlazaka, a neki od njih su izlazak u Kostel, Pregradu, Čakovec, Veliku Goricu, Osijek, Križevce, Ivanić Grad, Karlovac, Medvedgrad, a očekuje ih još izlazaka u Vukovar, Škabrnju, Varaždin, Samobor itd. Svetonedeljska garda sudjelovala je i na više od 10 manifestacija održanih na području grada Svete Nedelje. Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje za promociju Svete Nedelje tijekom godine, udruzi Povijesna postrojba Svetonedeljska Garda Petar II Erdödy dodijeljena je i novčana nagrada u iznosu od 2.500,00 kuna.

Po završetku službenog dijela svečanog prijema, gradonačelnik Dario Zurovec iznenadio je nagrađene predstavnike i članove Svetonedeljske garde  te ih pozvao da mu se pridruže u prostorijama Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje gdje su zajedno otkrili novo izloženu lutku s uniformom/odorom Svetonedeljske garde, koja će od danas činiti stalni postav galerijskog dijela. Voditelj Turističko-informativnog centra Grada Svete Nedelje zahvalio je udruzi na donaciji lutke te istaknuo kako će ovaj postav zasigurno doprinijeti pregledu svetonedeljske povijesti i kulture.

Predsjednik Povijesne postrojbe Svetonedeljska Garda Petar II. Erdödy, Petar Horvat i zapovjednik Ivica Šafranko zahvalili su Gradu Svetoj Nedelji i gradonačelniku na prepoznavanju njihovog zalaganja, truda i rada na očuvanju svetonedeljske kulturne baštine.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite